Nu are rost sa contestati. Trebuie sa respectati indicatia semnului de circulatie pana unde aceasta se ridica.
Ce ati invatat in scoala este altceva, iar in acest caz trebuie sa aplicati alt lucru invatat, si anume respectarea vitezei legale.
In ultima perioada de timp radarele au fost amplasate "numai la limitare" respectiv in zona de actiune al indicatoarelor care limiteaza viteza. Pe "Garcea" nu-l prea intereseaza ce ati invatat la scoala de soferi ci doar stie ca ati depasit viteza in zona de limitare. Daca era curba era clar ca era limitare si aparatul v-a inregistrat de la distanta inainte de a iesi din curba si implicit inainte de sfarsitul restrictiei. Va dau mai jos un model de cerere pentru contestatie dar .....D-zeu cu mila
Datele specificate in cerere sunt informative si au ca scop doar principiul de intocmire a cererii schimbati dvs datele si imprejurarile. Succes !
DOMNULE PRESEDINTE
VICTIMUS, contestator
cu domiciliul in Bucuresti, sector 3, str. Dreptatii 3, ap. 7
depun prezenta
PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE
seria T numarul 1111111 din data de 12.08.2003
incheiat de ag. sef. adj. SCARBUS din Balauseri, judetul Mures
Va rog sa dispuneti anularea procesului-verbal.
MOTIVARE
In fapt
La data de 12.08.2003 ma deplasam cu autoturismul marca Dacia SuperNova, cu numarul de inmatriculare B-29-AMD, proprietate personala spre Sovata unde trebuia sa ma intalnesc cu membrii familiei mele.
Impreuna cu mine calatorea si colegul meu de facultate Prietenus.
Dupa ce am trecut de localitatea Balauseri am fost oprit de catre doi politisti care mi-au solicitat actele la control. Am prezentat toate actele: buletin de identitate, permis de conducere, talonul masinii si asigurarea, care mi-au fost returnate.
Am fost acuzat ca am depasit viteza legala.
Intrucat nu depasisem viteza, am invederat aceasta imprejurare agentului, care m-a mustrat si mi-a inapoiat actele.
In data de 8.09.2003 am primit la domiciliu un proces-verbal de contraventie.
Am fost sanctionat pentru:
- depasirea vitezei legale
- neprezentarea documentelor la control
Ambele acuzatii sunt gresite.
In realitate:
1. Am circulat cu viteza legala
2. Am prezentat toate actele
Mentionez ca nu eram singur in masina, dar agentul a scris in procesul-verbal ca nu exista nici un martor. Acest fapt arata reaua-credinta a agentului, care a intocmit procesul-verbal DUPA presupusele fapte care-mi sunt imputate.
Asa dupa cum am mentionat, eram in masina cu colegul meu de facultate, Prietenus, ceea ce se va putea observa pe film, daca exista.
Trebuie sa mai mentionez si ca din procesul-verbal de contraventie nu rezulta ca am depasit viteza legala IN LOCALITATE. Eu in localitate am mers cu viteza legala. La fel si in afara localitatii.
Viteza incriminata (64 km/h) este nelegala IN LOCALITATE, dar din procesul-verbal nu rezulta ca eram in localitate, ci doar ca eram IN COMUNA Balauseri. Dar comuna este mult mai mare decat localitatea. Extravilanul unei comune este mult mai vast decat intravilanul.
Totusi, aceasta imprejurare o subliniez numai in subsidiar, pentru ca eu circulam cu viteza mica, in curba, nici vorba sa fi avut 64 km/h!
Cred insa ca procesul-verbal de contraventie a fost intocmit de catre agent din cauza ca in discutia pe care am purtat-o la marginea drumului nu am avut o atitudine corespunzatoare, ci am considerat ca mi se face o nedreptate.
In drept
art. 19 si art. 32 din OG 2/2001 [1]
art.105 din OUG 195/2002 [2]
In probatiune
martor: Prietenus, domiciliat in Bucuresti, sector 3, str. Decebal 71, ap. 16
Data
Cu deosebita consideratie,
Victimus