avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radar cu camera foto Barcanesti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radar cu camera foto Barcanesti

Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de radarul cu aparat foto din localitatea Barcanesti. Eu sunt din Arad si am facut 2 drumuri de Bucuresti in luna septembrie, respectiv sf. lunii octombrie, trecand prin localitatea Barcanesti. In luna noiembrie am primit acasa o scrisoare recomandata de la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova in care mi se comunica ca autoturismul meu a fost detectat de radar in localitatea Barcanesti unde limita de viteza era 70 si eu aveam 92 km/k, ca proba foto se duce numai in instanta si mi se solicita sa dau datele soferului. Am trimis datele cerute si, cum deja facusem a doua calatorie fara sa stiu de existenta radarului in acea localitate m-am asteptat si la a doua comunicare, care nu a intarziat sa apara zilele acestea. Nelamurirea mea este ca in aceasta comunicare se spune ca tot viteza de 92 km/h am avut-o, in acelasi punc, la distanta de aprox. o luna. Acest lucru mi se pare destul de improbabil. Nu neg ca sunt vinovat dar am observat ca depasirea vitezei cu 10-20 km/h se pedepseste cu 2-3 puncte amenda, 2 puncte penalizare si intra in cls. I de penalizare, iar depasirea cu 21-30 km/h se pedepseste cu 4-5 puncte amenda si 3 puncte penalizare, clasa a doua de penalizare. Avand in vedere ca sunt 2 de astfel de penalizari, se cam aduna, si bani si puncte. Intrebarea mea este daca radarul acesta este omologat si daca functioneaza cumva cu marja de eroare, deoarece m-ar ajuta sa-mi scada macar 2 km/h.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 10:06, 20 Decembrie 2008
Formulati plangere contraventionala impotriva ultimului proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei! Plangerea este de competenta instantei de drept comun (judecatoria) si introducerea ei suspenda executarea.
Motivati-va in drept plangerea pe dispozitiile art. 16 si art. 17 din O.G. nr. 2/2001.

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2008
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru radar PGhe PGhe ciculam cu viteza de apoximativ 100 km la ora la iesirea din oras,dar nu mi-am imaginat ca semnul de restrictie inca este de 50 la ora Am fost prins de radar ... (vezi toată discuția)
Radar elaparaschiv elaparaschiv Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)
Proces verbal depasire viteza GeorgeL26 GeorgeL26 Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus ... (vezi toată discuția)