Buna ziua, am si eu o nelamurire legata de radarul cu aparat foto din localitatea Barcanesti. Eu sunt din Arad si am facut 2 drumuri de Bucuresti in luna septembrie, respectiv sf. lunii octombrie, trecand prin localitatea Barcanesti. In luna noiembrie am primit acasa o scrisoare recomandata de la Inspectoratul de Politie Judetean Prahova in care mi se comunica ca autoturismul meu a fost detectat de radar in localitatea Barcanesti unde limita de viteza era 70 si eu aveam 92 km/k, ca proba foto se duce numai in instanta si mi se solicita sa dau datele soferului. Am trimis datele cerute si, cum deja facusem a doua calatorie fara sa stiu de existenta radarului in acea localitate m-am asteptat si la a doua comunicare, care nu a intarziat sa apara zilele acestea. Nelamurirea mea este ca in aceasta comunicare se spune ca tot viteza de 92 km/h am avut-o, in acelasi punc, la distanta de aprox. o luna. Acest lucru mi se pare destul de improbabil. Nu neg ca sunt vinovat dar am observat ca depasirea vitezei cu 10-20 km/h se pedepseste cu 2-3 puncte amenda, 2 puncte penalizare si intra in cls. I de penalizare, iar depasirea cu 21-30 km/h se pedepseste cu 4-5 puncte amenda si 3 puncte penalizare, clasa a doua de penalizare. Avand in vedere ca sunt 2 de astfel de penalizari, se cam aduna, si bani si puncte. Intrebarea mea este daca radarul acesta este omologat si daca functioneaza cumva cu marja de eroare, deoarece m-ar ajuta sa-mi scada macar 2 km/h.
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Formulati plangere contraventionala impotriva ultimului proces verbal de stabilire si sanctionare a contraventiei! Plangerea este de competenta instantei de drept comun (judecatoria) si introducerea ei suspenda executarea.
Motivati-va in drept plangerea pe dispozitiile art. 16 si art. 17 din O.G. nr. 2/2001.
Radar
elaparaschiv
Buna ziua, astazi am primit acasa o instiintarea ca am depasir viteza legala. Dar nu precizaza sactiune si amenda pe care trebuie sa o platesc. Va rod imi ... (vezi toată discuția)