avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal depasire viteza

Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus semnalele luminoase , am oprit si am fost informat ca am fost oprit pentru viteza...dupa mi-a spus ca nu aveam nici centura pusa, recunosc ca mi-am pus-o dupa ce am fost oprit (nu vad cum au cum sa demonstreze pentru ca era seara si am pus o foarte repede. O intrebare as avea, asta am pus-o si politistului dar se pare ca nu a vrut sa ma lamureasca. Mi-a adus PV si pe el scrie cam asa " A condus un auto ****** cu nr ****** pe strada ******fiind depistat de aparatul radar montat pe auto MAI nr ****cu viteza de 74 km/h ( + 14 km /h . De asemenea nu purta centura de siguranta. Apoi pe PV se stabilesc urmatoarele Amenda in suma de 580lei + AVERT (asa scrie pe prima rubrica iar apoi 4 PUNCTE AMENDA in valoare de 580 lei, iar mai jos 5 PUNCTE PENALIZARE. Bineinteles mai sus scrie , fapta savarsita este prevazuta de art 108/1/b/2 din OUG si sanctionata de art 100 / 2 / oug /2002 , iar mai jos art 108/1/a/3 sau 2( nu mi dau seama aici clar, dar mai incolo continua din 2002 si sanctionata de art 99/2 din 2002 OUG 145. Problema e alta, din ce am citit in lege ar fi 3 puncte penalizare pentru viteza iar 2 puncte penalizare pentru nepurtarea centurei. Ceea ce nu am inteles eu si cer ajutorul dumneavoastra, specific din nou ca politistul nu a vrut (sau nu a putut sa ma lamureasca) , e ca de ce sunt sanctionat cu 4 puncte amenda in valoare de 580 lei cand in lege scrie ca intre -depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise: 2 sau 3 puncte-amenda, la care se adauga doua puncte de penalizare ....iar mie mi-a acordat 4 puncte ? din ce am citit clasa I: 195 sau 292,5 lei; ar fi, iar din cate am vazut eu la 4 puncte amenda ar fi trebuit sa am intre -depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise: 4 sau 5 puncte-amenda, la care se adauga trei puncte de penalizare; clasa a II-a: 390 sau 487,5 lei.
Mentionez ca ma aflam in localitate , iar pe PV scrie clar cum am scris mai sus, am depasit viteza cu 14km/h , intrebare mea e , daca depun contestatie am sanse de castig sa imi reduca amenda ? sau sa imi anuleze PV , sau nu am nici o sansa ? si inca ceva, are vreun rost sa cer inregistrarea sa vad daca cu adevarat am avut viteza asta si daca m-a prins ? Va multumesc frumos!

aici e un link cu PV. [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
GeorgeL26, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:03, 19 Octombrie 2018
Daca limita de viteza depasita este de 50 km/h este incadrare corecta, conform 108/1/b/2. Faptul ca a gresit in text la operatiunea de scadere,nu e un motiv de anulare a PV. 4 puncte amenda=580RON nu 390. Faceti o confuzie intre punctele amenda si cele de penalizare, astea din urma vi se "pun la pastrare" pentru 6 luni in cazierul rutier (atentie sa nu adunati peste 15).
Nu puteti cere inregistrarea, ca nu vi-o da nimeni. Doar daca depuneti plingere contraventionala impotriva PV de contraventie, aveti dreptul sa cereti ca intimatul (politia) sa probeze cf.art. 121 alin 2 din HG1391/2006 fapta savirsita de dvs. Asa puteti vedea exact (inregistrarea video vi se trimite in copie, prin raspunsul la plingere numit intimpinare) ce a constatat radarul politiei si daca v-a vazut cu centura sau a mers la cacealma.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea gresita a amenzii in pv duce la anularea lui? serpe66 serpe66 am luat un radar cu 85km/h in localitate...deci am depasit cu 35 km/h...mi s-a intocmit pv cu 6 puncte amenda (324 lei) si 3 puncte penalizare : fapta ... (vezi toată discuția)
Amendă auto, aplicare eronată sancțiune. ce șanse de reușită ar avea contestarea pv? eduard1987 eduard1987 Buna ziua Am primit o amenda auto ptr depasirea vitezei legale pe un tronson de drum cu 70km/h limita. Amenda este pentru viteza de 86km/h, scrisa si in PV ... (vezi toată discuția)
Cate puncte primesc??? Ramona24 Ramona24 #-osalutii!! am primit prin posta o adresa cum ca am depasit limita de viteza cu 25 km/ora intr-o localitate unde maxim era 50 km la ora ... (vezi toată discuția)