Buna ziua, ieri in timp ce ma deplasam cu masina , din sens opus a aparut un mcv, bineinteles ca era infiltrat intr o coloana mai exact pe la mijloc, mi-au pus semnalele luminoase , am oprit si am fost informat ca am fost oprit pentru viteza...dupa mi-a spus ca nu aveam nici centura pusa, recunosc ca mi-am pus-o dupa ce am fost oprit (nu vad cum au cum sa demonstreze pentru ca era seara si am pus o foarte repede. O intrebare as avea, asta am pus-o si politistului dar se pare ca nu a vrut sa ma lamureasca. Mi-a adus PV si pe el scrie cam asa " A condus un auto ****** cu nr ****** pe strada ******fiind depistat de aparatul radar montat pe auto MAI nr ****cu viteza de 74 km/h ( + 14 km /h . De asemenea nu purta centura de siguranta. Apoi pe PV se stabilesc urmatoarele Amenda in suma de 580lei + AVERT (asa scrie pe prima rubrica iar apoi 4 PUNCTE AMENDA in valoare de 580 lei, iar mai jos 5 PUNCTE PENALIZARE. Bineinteles mai sus scrie , fapta savarsita este prevazuta de art 108/1/b/2 din OUG si sanctionata de art 100 / 2 / oug /2002 , iar mai jos art 108/1/a/3 sau 2( nu mi dau seama aici clar, dar mai incolo continua din 2002 si sanctionata de art 99/2 din 2002 OUG 145. Problema e alta, din ce am citit in lege ar fi 3 puncte penalizare pentru viteza iar 2 puncte penalizare pentru nepurtarea centurei. Ceea ce nu am inteles eu si cer ajutorul dumneavoastra, specific din nou ca politistul nu a vrut (sau nu a putut sa ma lamureasca) , e ca de ce sunt sanctionat cu 4 puncte amenda in valoare de 580 lei cand in lege scrie ca intre -depasirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise: 2 sau 3 puncte-amenda, la care se adauga doua puncte de penalizare ....iar mie mi-a acordat 4 puncte ? din ce am citit clasa I: 195 sau 292,5 lei; ar fi, iar din cate am vazut eu la 4 puncte amenda ar fi trebuit sa am intre -depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise: 4 sau 5 puncte-amenda, la care se adauga trei puncte de penalizare; clasa a II-a: 390 sau 487,5 lei.
Mentionez ca ma aflam in localitate , iar pe PV scrie clar cum am scris mai sus, am depasit viteza cu 14km/h , intrebare mea e , daca depun contestatie am sanse de castig sa imi reduca amenda ? sau sa imi anuleze PV , sau nu am nici o sansa ? si inca ceva, are vreun rost sa cer inregistrarea sa vad daca cu adevarat am avut viteza asta si daca m-a prins ? Va multumesc frumos!
aici e un link cu PV.
[ link extern ]