avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 181 km/h
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 181 km/h

Mi-a fost suspendat permisul si am primit amenda de 600 lei pentru viteza de 181 km/h pe autostrada. Pot sa atac procesul verbal; stiu ca aparatele radar astea noi au o marja de eroare. Cum pot sa invoc eu asta? Am vreo sansa macar sa ma incadrez la o abatere mai mica, sa primesc doar amenda fara suspendarea permisului?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 03:08, 22 Octombrie 2012
legislatia prevede sanctiuni pentru depăşirea vitezei maxime cu :
- 10-20 km/h
- 21-30 km/h
- 31-40 km/h
- 41-50 km/h
- mai mult de 50 km/h

indiferent de tipul radarului, vechi, nou, sau supernou, marja de eroare trebuie sa fie mai mica decat limita minima (10 km/h) de la care incep sanctiunile, deoarece aceasta marja face diferenta de incadrare intr-o anumita clasa de sanctiuni conform oug 195.

daca marja ar fi mai mare de 10 km/h, toate procesele verbale de contraventie pentru depasirea vitezei legale ar fi succeptibile de atacare in instanta.

de fapt este vorba de 1 km/h si nu 10 km/h cum am apreciat anterior.

o persoana care este amendata ptr 21,31,41,51 km/h poate contesta procesul verbal solicitand incadrarea intr-o clasa inferioara de sanctiuni invocand marja de eroare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarele politiei Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Un cetatean a fost surprins de radar circuland cu viteza pe un segment de drum unde limita este de 50 Km/h si i s-a comunicat ca ar fi avut 102 km/h. I ... (vezi toată discuția)
Poze radar - probe in proces Eu contest Eu contest Buna ziua, Apelez la sfaturile voastre pentru a lua o hotarare de a continua sau nu procesul cu politia Prohova. In Februarie am fost oprit pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal - suspendarea permisului de conducere r0bertC r0bertC Salutare, In data de 30 martie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile, fiind surprins de detectorul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)