Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare, doar ca de partea cealalta a baricadei :) As vrea sa stiu si eu parerea voastra:Din 2 frati, unicii mostenitori ai tatalui nostru care a decedat in strainatate;eu am primit 5/8, iar fratele 3/8 din mostenire.Fratele meu care nu e cetatean roman a renuntat la partea de mostenire din strainatate, dar nu si la ce s-ar putea obtine din Rom;Doar eu am intentat actiunea si doar pe numele meu a fost retrocedat casa si terenul aferent si pusa in posesie de primarie, desi la dosar a fost pus certificatul de mostenitor din care se vedea ca mai era si el mostenitor.Mai poate emite vreo pretentie ca si rezervatar in calitate de mostenitor atata timp cat el nu a facut notificare?Art. 4 alin. 4 din Legea 10 stabileşte că : „de cotele moştenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prevăzută la cap. III profită ceilalţi moştenitori ai persoanei îndreptăţite care au depus în termen cererea de restituire”. Multumesc...si doresc si eu un raspuns avizat.
As vrea sa stiu si eu parerea voastra:Suntem 2 frati, amandoi suntem singurii mostenitori ai tatalui meu care a decedat in strainatate.Eu am primit 5/8, iar fratele 3/8 din mostenire.Fratele meu care nu e cetatean roman a renuntat la partea de mostenire din strainatate, dar nu si la ce s-ar putea obtine din Rom;Doar eu am intentat actiunea si doar pe numele meu a fost retrocedat imobilul si pusa in posesie de primarie, desi la dosar a fost pus certificatul de mostenitor din care se vedea ca mai era si el mostenitor.Mai poate emite vreo pretentie ca si rezervatar in calitate de mostenitor atata timp cat el nu a facut notificare?Art. 4 alin. 4 din Legea 10 stabileşte că : „de cotele moştenitorilor legali sau testamentari care nu au urmat procedura prevăzută la cap. III profită ceilalţi moştenitori ai persoanei îndreptăţite care au depus în termen cererea de restituire”. Multumesc...si doresc si eu un raspuns avizat.
Asadar, cea mai buna solutie e sa cream o societate romana. Patronii sunt de fapt aceeasi si in Fr si in Rom.Asadar soc din Rom ii va angaja cu contr cu durata nedeterminata si va incheia un singur contract de prestari servicii cu soc din Fr pentru toti angajatii sai. Dupa care toate impozitele, asigurarile cu acesti angajati sunt platite in Rom. In Franta trebuie sa faca ceva d.p.d.v. administrativ pentru acesti angajati sau sa plateasca ceva pentru ei?
In Franta vrem...dar nu stim daca sa constituim societate romana aici sau daca societatea din Franta sa ii angajeze direct. Cred ca prima solutie ar putea fi mai buna.Ideea este sa se poata folosi facilitatile privind impozitul si asigurarile sociale din Romania....
Heeelp!! O societate X romana angajeaza lucratori romani.O societate straina din Europa subcontracteaza lucrari cu societatea romana X.
1. Pe ce baza pleaca lucratorii in strainatate? Ce acte le trebuie si cine se ocupa din cadrul Min. Muncii?
2.Impozitele, asigurarile sociale, le plateste firma din Rom? ...
3.Ce e mai bine, pentru a se plati cele mai mici impoz, taxe: sa faca subcontractare servicii intre firme sau firma din Rom sa-i detaseze in strainatate?
4.Se poate ca o firma din Rom sa lucreze direct cu o firma din strainatate? Atunci se platesc impozite, asigurari in Rom sau in tara in care lucreaza?
5.Stiti cumva ce legislatie se aplica exact la noi...Cam care sunt pasii, cat dureaza, le trebuie permis de munca in strainatate pt. fiecare angajat in parte, ce implica?