Mda, la aproximativ 2 saptamani dupa incident am fost chemat la politie, unde mi s-a aratat un proces verbal de vreo 4-5 pagini (m-ar mira ca sa fie fisa operativa, dat fiind volumul imens de date, declaratii adunate).
Am depus plangere dupa inca vreo 2 saptamani, organul de cercetari penale caruia i s-a alocat dosarul s-a apucat de munca dupa aproximativ o luna, acel proces verbal s-a depus in ceva arhiva, sau s-a pierdut (sau ceva genul :((:((:((:(()
Putea fi vorba atunci de un proces verbal de contraventie, adica sa fi primit amenda sau avertisment?!
Bravo... eu am fost la politie unde mi s-a citit declaratia invinuitului, de pe un proces verbal.... acel proces verbal s-a depus in arhiva, apoi s-a "pierdut", cel putin temporar.
Am mai auzit-o si la altii , si din oras, si de pe forum,deci despre ce e vorba?
Bine v-am gasit.
1. Am inteles (citind forumul) ca daca sunt partea vatamata (intr-un proces de lovire si alte violente) ar fi trebuit ca in termen de 15 zile decand am depus plangerea sa primesc o copie a procesului verbal. Am dreptate sau ma insel? Acel proces nu mi s-a adus la cunostinta.
2. Ce pot face daca desi le-am solicitat in scris politia nu mi-a raspuns in termen de 30 de zile? Am inteles ca ar trebui sa le mai trimit inca o hartie si daca nu mi se raspunde in termen de 15 zile va trebui sa-i atac pe contencios-administrativ, sau cum pot trece peste lenea, interesul sau parsivitatea lor?