Pai nu inteleg de ce? pt ca daca se termina divortul copilul ramane pe numele meu si in dreptul tatalui nu va exista decat o linie.
Apoi tatal biologic printr-o declaratie la notar sau la satea civila il poate recunoaste.....si mai tarziu prin instanta il trec pe copil pe numele tatalui.
sau
Stiu ca la primarie costa 200 lei sa-ti schimbi numele, ii schimb copilului numele de familie si gata.
De ce trebuie sa fie atat de complicat?
Sunt casatorita din 2004 cu un cetatean strain, sotul meu a parasit tara in 2006, iar in 2008 am inceput divortul care dureaza pana in ziua de azi. Nu mi-am inchipuit niciodata ca poate dura atat un divort fara copii si fara lucruri de impartit. Cred ca instanta vrea neaparat sa-l gaseasca, am trimis nu stiu cate hartii la el in tara, la el acasa, am facut tot ce mi s-a cerut .Dar nimic,nu am primit nici un raspuns si la fiecare infatisare trebuie sa cheltui o caruta de bani pt traduceri in nu stiu cate limbi si anunturi in ziare,...ziare pe care el oricum nu le poate vedea ca doar nu e in tara si asta s-a dovedit.
Eu mi-am facut alta relatie, am acum o familie, am un copil de 3 luni care poarta numele sotului,... bineinteles ca doar sunt inca casatorita. Nu cred ca dna judecatoare ma place foarte tare, la ultima infatisare m-a intrebat cu zambetul pe buze daca sunt insarcinata iar eu eram gravida in luna a 8-a. As fi vrut sa-i spun ca daca divortul meu dureaza 10 ani eu nu o sa fac copii peste 10 ani. Stiu ca am o situatie complicata si am citit despre asta tot ce am gasit pe acest site.
Intrebarea mea este : pot sa incep de pe acum procesul pt tagada paternitatii sau trebuie sa astept sa se termine divortul? Si daca divortul meu nu se termina in 3 ani? Eu ce fac atunci? Vreau ca fiul meu sa poarte numele tatalui sau.
Testul de paternitate recunoscut de catre instanta trebuie facut intr-o clinica anume sau pot sa-l fac oriunde? As vrea sa-l fac si sa pun hartia la dosar sa fie clar la urmatoare infatisare ca nu sotul este tatal copilului.
Am un avocat dar m-am gandit sa renunt la el pt ca toata lumea imi spune ca e imposibil sa dureze un divort atata timp si ca nu e bun avocatul.
Imi puteti spune cam cat costa angajarea unui avocat?