avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort care nu se mai termina si copil nascut in afara ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort care nu se mai termina si copil nascut in afara casatoriei

Sunt casatorita din 2004 cu un cetatean strain, sotul meu a parasit tara in 2006, iar in 2008 am inceput divortul care dureaza pana in ziua de azi. Nu mi-am inchipuit niciodata ca poate dura atat un divort fara copii si fara lucruri de impartit. Cred ca instanta vrea neaparat sa-l gaseasca, am trimis nu stiu cate hartii la el in tara, la el acasa, am facut tot ce mi s-a cerut .Dar nimic,nu am primit nici un raspuns si la fiecare infatisare trebuie sa cheltui o caruta de bani pt traduceri in nu stiu cate limbi si anunturi in ziare,...ziare pe care el oricum nu le poate vedea ca doar nu e in tara si asta s-a dovedit.
Eu mi-am facut alta relatie, am acum o familie, am un copil de 3 luni care poarta numele sotului,... bineinteles ca doar sunt inca casatorita. Nu cred ca dna judecatoare ma place foarte tare, la ultima infatisare m-a intrebat cu zambetul pe buze daca sunt insarcinata iar eu eram gravida in luna a 8-a. As fi vrut sa-i spun ca daca divortul meu dureaza 10 ani eu nu o sa fac copii peste 10 ani. Stiu ca am o situatie complicata si am citit despre asta tot ce am gasit pe acest site.
Intrebarea mea este : pot sa incep de pe acum procesul pt tagada paternitatii sau trebuie sa astept sa se termine divortul? Si daca divortul meu nu se termina in 3 ani? Eu ce fac atunci? Vreau ca fiul meu sa poarte numele tatalui sau.
Testul de paternitate recunoscut de catre instanta trebuie facut intr-o clinica anume sau pot sa-l fac oriunde? As vrea sa-l fac si sa pun hartia la dosar sa fie clar la urmatoare infatisare ca nu sotul este tatal copilului.
Am un avocat dar m-am gandit sa renunt la el pt ca toata lumea imi spune ca e imposibil sa dureze un divort atata timp si ca nu e bun avocatul.
Imi puteti spune cam cat costa angajarea unui avocat?

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:54, 3 Martie 2012
Actiunea de tagada de paternitate poate fi exercitata de catre soti, in termen de 3 ani de la nasterea copilului.

Nu este necesara hotararea judecatoreasca de divort, definitiva si irevocabila.
dar este necesar sa se nasca bebele, inainte de promovarea actiunii
Bebele s-a nascut.Are 3 luni si jumatate.
ratasem partea asta a mesajului. Scuze!
Asadar poate fi promovata actiunea. Vor fi insa aceleasi probleme in legatura cu procedura de citare cu strainatatea.
Pai nu inteleg de ce? pt ca daca se termina divortul copilul ramane pe numele meu si in dreptul tatalui nu va exista decat o linie.
Apoi tatal biologic printr-o declaratie la notar sau la satea civila il poate recunoaste.....si mai tarziu prin instanta il trec pe copil pe numele tatalui.
sau
Stiu ca la primarie costa 200 lei sa-ti schimbi numele, ii schimb copilului numele de familie si gata.
De ce trebuie sa fie atat de complicat?

Alte discuții în legătură

Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea unui copil,actiunea de tagada de paternitate si stabilire paternitate si purtare nume roxyy80 roxyy80 :help:Am terminat de nici o saptamana divortul de sot,cu hotarare definitiva si irevocabila.Divortul a fost pus in luna ianuarie,eu fiind in acesta perioada ... (vezi toată discuția)