avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce este de facut?paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce este de facut?paternitate

buna ziua,
ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt barbat, relatie din care a rezultat o fetita. la nasterea ei nu am putut sa trec la numele tatalui, numele tatalui biologic pe motiv ca nu eram divortata. am fost sfatuita sa deschid un dosar de stabilire a paternitatii, dosar in care tatal biologic sa aibe calitatea de parat. dosarul a fost depus in iulie anul trecut si abia acum am avut primul termen. la acest termen, solutia a fost urmatoarea: Respinge cererea, ca neîntemeiată Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. ce este de facut in acest caz? multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: steriel , utilizator 18:59, 20 Ianuarie 2013
atacati sentinta in termenul de 15 zile. Luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte. Banuiesc ca nu s-a facut analiza ADN si cereti efectuarea acesteia in apel.
nu s-a facut aceasta analiza(banuiesc ca este destul de costisitoare). la primul termen am crezut ca este suficient sa recunoasca tatal biologic, copilul. nu am vrut sa implicam asa zisul "fost sot". cum putem ataca sentinta? in afara de aceasta analiza ce am mai putea aduce ca proba?
Nu cred bine ati fost sfatuita.
Trebuie sa va judecati cu tatal din acte, cu fostul sot pentru a se tagadui paternitatea si nu cu tatal natural.

Problema va fi ca va trebui facut testul ADN care costa 2700 lei.

Nu va recomand sa faceti apel intrucat nu aveti sanse.
Incercati sa va cautati avocat ca sa va redacteze actiunea de tagada a paternitatii daca nu doriti sa va si reprezinte un avocat in instanta.
Este bine sa aveti si banii pentru testul ADN cand veti deschide procesul despre care vorbesc eu pentru ca in caz contrar degeaba ati deschide procesul impotriva tatalui din acte ( a sotului).
daca as dispune de acesti bani pt testul ADN nu as sta pe ganduri. Ma gandeam ca mai exista si alta solutie mai putin costisitoare.
Ati fost sfatuita prost, actiunea e de tagada de paternitate, nu aveti de ce ataca hotararea. Macar ati divortat intre timp ? Cand ati nascut exact ?

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua !!!mam divorțat în ianoarie în anul 2017 ,și am ... Ionelacrusnischi Ionelacrusnischi Bună ziua !!!Mam divorțat în Ianoarie în anul 2017 ,și am născut în Februarie 2017 și băiatul este trecut pe numele fostului soț? Și eu sant ... (vezi toată discuția)