avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce este de facut?paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce este de facut?paternitate

buna ziua,
ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt barbat, relatie din care a rezultat o fetita. la nasterea ei nu am putut sa trec la numele tatalui, numele tatalui biologic pe motiv ca nu eram divortata. am fost sfatuita sa deschid un dosar de stabilire a paternitatii, dosar in care tatal biologic sa aibe calitatea de parat. dosarul a fost depus in iulie anul trecut si abia acum am avut primul termen. la acest termen, solutia a fost urmatoarea: Respinge cererea, ca neîntemeiată Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. ce este de facut in acest caz? multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: steriel , utilizator 18:59, 20 Ianuarie 2013
Colegul Lascoschi are dreptate. Am crezut ca i-ati chemat pe ambii tati in judecata. Trebuie sa va judecati cu tatal legal obligatoriu. Daca cel biologic este de acord cu recunoasterea copilului si isi doreste acest lucru, sa va sustina si cu bani in acest sens(avocat + cost analize adn).
nu am divortat inca. am nascut anul trecut in iunie
Acțiunea în tăgada paternității

Art. 429. -
(1) Acțiunea în tăgada paternității poate fi pornită de soțul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum și de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată și de moștenitorii acestora, în condițiile legii
(2) Acțiunea se introduce de către soțul mamei împotriva copilului; când acesta este decedat, acțiunea se pornește împotriva mamei sale și, dacă este cazul, a altor moștenitori ai săi
(4) Mama sau copilul poate introduce acțiunea împotriva soțului. Dacă acesta este decedat, acțiunea se pornește împotriva moștenitorilor lui
(5) Tatăl biologic poate introduce acțiunea împotriva soțului mamei și a copilului. Dacă aceștia sunt decedați, acțiunea se pornește împotriva moștenitorilor.
Tăgada paternității de către pretinsul tată biologic
Art. 432. -
(1) Acțiunea în tăgada paternității introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă acesta face dovada paternității sale față de copil
(2) Dreptul la acțiune nu se prescrie în timpul vieții tatălui biologic

poate actiona in instanta si tatal biologic pt tagada de paternitate si se va stabili in acelasi proces si paternitatea
dar in cazul in care ar actiona in instanta tatal biologic, tot la testul ADN s-ar ajunge pentru stabilirea paternitatii, sau mai sunt si alte cai?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua !!!mam divorțat în ianoarie în anul 2017 ,și am ... Ionelacrusnischi Ionelacrusnischi Bună ziua !!!Mam divorțat în Ianoarie în anul 2017 ,și am născut în Februarie 2017 și băiatul este trecut pe numele fostului soț? Și eu sant ... (vezi toată discuția)