Nu am reusit sa mai intru pe internet dar intre timp s-au intamplat lucruri dea dreptul strigator la cer la acel centru social salonta.
Am cerut o audienta la directoare iar cand am ajuns sa discut cu dansa,femeia avea aceas atitudine mizerabila,mai mult cum avea asistenta sociala cu care pur si simplu a trebuit sa ma iau la cearta recent pt ca a avut tupeul sa ma minta in fata ca eu am intarzieri de plata si platesc la sfarsitul lunii si nu la inceput cum e ceruta.Precizez ca tot timpul plateam banii uneori inainte de data de 1 al lunii,si da in ultimul timp chiar intarziasem de cateva ori dar as. sociala a fost atentionata,deci stia ca urma sa intarziu cu banii pana in 16 ,max 18.Si ,si asta doar de cateva ori s-a intamplat.Din alte surse am aflat din acel centru ca da,as putea sa beneficiez de reducere dar totul depinde de directoare.Doar ca odata ajunsa la directoare,din nevinovat am ajuns sa fiu invinuita de minciuni,pe care i lea spus asistenta sociala.Exista acolo un domn care spunea ca e psiholog,la stupoarea mea am aflat de la directoare ca ala e doar un administrator.Timp de un an de zile si ceva asa se comporta si prezenta ca psiholog la mine.(fiind si eu in domeniul psihologiei)
Pe scurt asistenta sociala a mintit ca eu nu platesc la timp niciodata,nu raspund la telefoane,si ba mai mult e mint in toate partile.
Directoarea nici nu a vrut sa auda de reducere si nici nu am apucat sa-i spun ca tanti eu am dreptul la ea prin lege,pt ca ma amenintat ca o externeaza ea cu mana ei pe mama mea,daca nu platesc la timp ,trantind si practic tipand la mine.M-a pus sa rescriu o cerere,in care am ceruta sa mi se acorde un ragaz de plata prin data de 17 si nu pana in data de 3 al fiecarui luni,desi era clara cerinta mea in ea..Sicanare din toate partile.
Mama mea are nevoie de o interventie medicala minora.Am cerut masina spitalului.Nu se poate pt ca toata lumea e la ceva inagurare de statuie sau nu avea chef de mine.Ba mai mult:,da ce tu nu stii ca azi e ziua armetei? Texte de genul asta primeam.Am vorbit cu altcineva din birou,aflasem ca acel medic la care trebuie sa o duc e sotul uneia dintre functionare.(medic dentist).Am stabilit ca vine dr-ul sa o vada,nu-i nimic, iar cu plata :lasa,altadata o platesc.M-am bucurat ca macar atata pot sa rezolv.
Dupa acea am luat-o pe sus pe asistenta sociala care revenise de la ceva inagurare de fata cu dr centrului si al unei asistente medicale cum ca de ce a mintit la directoare ca eu nu raspund la telefoane?Prima oara a zis ca da ea ma sunat chiar ieri,api,a zis ca da joi.Din vorba-n vorba a treia oara a zis ca urma sa ma sune ca-i expira contractul lu maicamea si trebuie externata pt 3 zile pt reevaluare.Deci femeia nu ma sunase defapt.Si toate astea sub ochii altor angajati a spus cu gura ei.
Azi din nou am sunat sa vad daca a fost acel medic dentist ,femeia m-a trimis tot la asistenta sociala,ca defapt nu ea rezolva asa ceva ci asistenta sociala,adica transortul ,la cabinetul sotului ei cu pretextul ca nu-i poate face acolo nimic.
Deci.Abuz,si abuz.De 2 luni nici cum nu reusesc sa-i rezolv o problema medicala femeii una ca nu am avut bani,a doua ca pt ca ma lovesc de toate mizeriile din cauza ecestei asistente sociale cand insfarsit am putut sa merg acolo.Mai mult.Deja am auzit povesti de la batrini acolo ca dr centrului cu asistentii uneori ii spun ca eu tot nu am razolvat-o inca?! Ca eu nu ma ocup de ea deloc!
Ieri am fost acolo pt asta,si nimeni nu a vrut sa miste un deget!
Separe ca am deramjat rau pe cineva acolo prin simplul fapt ca am adus vorba de acea lege ca am dreptul la reducere.Si am demascat-o pe asistenta sociala ca imi baga efectiv bete-n roata.Dar nu se gandeste ca batrana se chinuie de 2 luni cu dureri
Ce pot sa fac,unde pot sa fac plangere impotriva acestei asistente sociale?E tare sigura pe ea si isi permite absolut tot,de la minciuni pana la boicotarea unei interventii medicale.
Sunt singura impotriva tuturor,si daca fac o plangere la politie si una la inspectia sociala tot eu o sa am probleme pt ca oricum cu minciuni o sa se scoata si la urma o sa ma mai faca si nebuna.
da. are flotant stand acolo chiar recent facuta de catre institutie.a fost o vreme ca daca are acolo buletin nu trebuie platit asa mult fiind locala si cand am intrebat de asa ceva s-au facut ca ploua iar buletinul ei nu a fost retinut de ei.ulterior ba,dar nu se mai aplica aceasta oportunitate ,sa zic asa,si tot atat trebuie sa platesc ca si cum nu ar fi locala.
am impresia ca asistenta sociala din salonta aplica pe mine niste legi paguboase dar cand incerc sa o scot la capat vine cu texte ca pe ea no intereseaza ,si nici nu mai baga mana pt nimeni in foc ,se poate face externare.Pt mine nu a facut nimic nici odata si nici nu i-am cerut .Mi se pare ca face abuzuri uneori dupa placul ei in anumite chestiuni.Am incercat sa obtin contul prin care se pot trimite bani in caz ca eu imi rup picioare dar a zis ca ei nu au contract cu trezoreria.Mi-a recomandat mandat postal.Insa pe noua hartie semnata recent cu cei 800 roni apare un cont cu trezorerie.Nu am reusit sa vorbesc cu noua conducere din institutie,deocamdata,dar o sa ajung si acolo.Nu vreau sa insinuez nimic,dar fiind institutie socio-medical mi sa parut ciudat sa nu aibe cont la trezorerie.Lucru care am si aratat uneori si ei si colegului ei Psihologul de acolo.
Am sa incerc sa fac rost de acea hotarare cumva.
Stiu ca nu se poate atat timp cat cineva se afla internat intr-o institutie sa beneficieze dar am sperat ca totusi exista ceva ce-mi scapa si as putea sa-i complectez pt spital .Si cand eu am ingrijit femeia la dom.aceleas raspunsuri primeam de peste tot cand solicitam ceva ajutor.Nu se poate!
Un mic rezumat .
Cu handicapul m-am lamurit din toate punctele de vedere si nu are rost sa ma incurc cu asa ceva. in ce priveste internarea,mutarea ei,da cred cu tarie ulterior ca e bataie pe locuri si ei sunt defapt obligati sa o interneze "pe caz social" si fara certificat de handicap .
Sper ca nu am inteles nimic gresit.
Multumesc foarte mult informatii!
da am primit o hartie pe care a trebuit sa o semnez cum ca sunt deacord cu noua decizie pe baza hotarara (nr160 29 iulie scrisa cu pix )adoptat de CLM salonta
ce ma necajeste e ca nu reusesc prin nici o cale sa mai fac sa aibe ceva ajtor socila ,cel de insotitor nici ata,ori vreun suport de orice natura.de parca toata lumea in zona asta s-a nascut cu "nu,nici vorba,nu se poate" in brate .e ceva stragator la cer.in schim in fiecare zi vedem la tv ca rromii cate si cate obtin foarte usor de la primarii avand vile si masini +somaj din franta,anglia.
In momentul de fata femeia e internata la Unitatea de asistenta Medico-sociala pentru bolnavi cronici care este sub ordinea consiliului local salonta . Asta de fiecare mi se baga cu forta sub nas,ca nu ei hotarasc taxele cum a fost si ultima oara ca am semnat contractul sub santajari psihice gen;exista solutie pt ori ce ,externare etc daca nu dau 8oo Roni repede,repede luna urmatoare.Mai mult,nu sa-u sfiit sa ma sune dimineata la nici 7 de un alt angajat al institutiei ca ;na ce-am hotarat? Ca ei acuma,acuma redacteaza contractele (7 fara 5-10 min) cu toate ca le-am comunicat inainte 2 x ca ramane deocamdata.Cand am intrebat asistenta sociala totusi cum a hotarat asa ceva mi-a raspuns raspicat ca pe ea nu o intereseaza de nimic!Si nici nu vrea sa faca nimic legat de astea !
Nu am avut nici o problema cu acea asistenta sociala sub nici o forma nici odata .Dar probabil stiind ca am probleme mari financiare si ceva de sanatate cred ca prefera sa ia pe altcineva care e in stare sa scoata lunar 8oo Roni fara probleme.La recomandarea ei am inceput sa caut una mai accesibila din jud meu.
Deci daca inteleg bine in unitatea actuala salonta ei defapt nu ar avea voie sa-mi ceara mai mult de 602 roni ?Si ,si aia defapt ce plateam in plus ar fi putut fi si mai putin de 602 roni?!
Unde as vrea sa o mut e tot un centru medico-social nucet dar acesta e mai mult pt bolnavi varstnici cu psihoze fiind in incinta unei spital de boli psihice, insa nu stiu exact sub cui ordine se afla, presupun ca e al min.sanatatii daca ei pretind doar 80% din pensie.
Da,stiu ca locurile sunt limitate,perfect adevarat si nu am nici o problema cu asta.Prima oara cand vorbisem la telefon cu as sociala totul a decurs normal si am inteles tot ce a spus.Doar ca,cand am sunat din nou as sociala era in concediu si mi sa spus ca aveau loc liber chiar cu cateva zile inainte femeia (n.r. bolnava),nu apare pe nici o lista .Ulterior am aflat ca defapt nu am fost pe nici o lista de la cea care o inlocuia pe as. sociala.S-a scuzat ca o fi uitat sau a pierdut hirtia dar nui nimic ,ma trece ea.Pana aici totul e in regula,zic eu,se mai intampla.Desi inca din prima conversatie as.soc.mia luat toate datele nr de telfon ,tot.
Am sunat din nou dupa un timp ca sa vad daca s-a eliberat vreun loc.De fiecare data imi spuneau sa mai sun si eu sa vad.Si asa am ajuns la conversatie ulterioara cu 2000 roni comisii de handicap pt pensie. Si da ,a mentionat ca trebuie si certificat de handicap pt ca numai asa o interneaza.Lucrul asta mi s-a comunicat ultima oara doar.
Mi sa spus la inceput ca tot ce e novoie la internare e prezenta bolnavei,buletin si cupon pensie.Totul sar fi facut pe loc,asa se procedeaza.Nu s-a mentionat nimic de gen handicap,comisie etc pt ca e tot centru social e.
Nu vad de ce ar trebui ulterior sa o pun sub interdictie daca ii sunt tutore.
Daca as fi inregistrat niste conversatii cu cele intamplate cred ca ar fi hit pe internet cu ce de mizerii sunt in sistem pana si pe centrele sociale si spitale cu boli psihice.
Scuze ca am reusit un pic mai stufos comentul si per ca ce era important se intelege.
Multumesc tare mult pt raspuns.Cred ca va ramane asa cu pensia de varsta.
As mai avea o intrebare dar nu stiu daca o pun in topicul bun.
Ca cineva sa fie internat intr-o unitate de boli cronici pe perioada nedeterminata cu specific pt bolnavi psihici,e nevoie neaparat ca persoana sa aibe pensie de boala si nu de varsta?
Cine mi-a propus treaba asta cu "si" pensia de boala e o asistenta sociala dintr-o alta unitate unde as dori sa mut bolnava unde ar sta contra pensiei si, si din acela doar 80% ar trage unitatea. Mi se pare ciudat sa-mi pretinda asa ceva, lucru care am si spus-o.Dupa mai multe conversatii a intors pagina si a zis defapt acolo nu se merge pe chestiuni sociale si ca in fata mea mai sunt peste 200 de oameni pe lista de asteptare.A incercat sa ma convinga sa las bolnava acolo unde e si sa zic mersi ca nu-mi pretind 2000 ron lunar si aia de dincolo pt ca ar fi legal.Desi situatiei actuale intocmai ca ar avea castig de cauza,partial,iar pensia ei odata stabilita nu se poate schimba in mai bine.E putin complicata situatia si mi se pare ca sunt dusa de nas si cu minciuni din partea asistentei sociale.
Mai mult in locul unde e persoana bolnava momentan eu platesc o diferenta lunara pe langa pensia femeii adica dublu, dar din cate stiu e o lege ca daca apartinatorii nu au venituri sau o anumita suma ,acea unitate"de stat" condusa prin consiliul local sau de stat direct nu poate pretinde bani in+.Are vreun rost sa ma leg de asta?In ce articol scrie asta defapt ?
O alta treaba e ca acestei persoane ii sunt si tutore numit prin tribunal.Poate fi si asta sursa problemei ca-mi pretind mai multi bani peste tot?Mai mult,toata lumea intreaba de casa femeii.In momentul in care le spun ca da are dar ce treaba au ei cu casa femeii imediat am usile trantite in nas.Bolava are nevoie in permanent nevoie de supraveghere din cauza bolii psihice dar si fizice.Ce vreau sa mai spun ca aceasta femeie imi e ruda si sunt singura apartinatoare al ei.
Ce as putea sa mai fac sa fie bine?
Am pe cinva care are 72 de ani si se descurca foarte greu cu pensia.
Are o pensie de 440 ron in momentul de fata (15 ani fosta CAP si 7,5 la stat).E posibil sa aibe doar atata pensie in total?
Cum as putea sa-i fac sa fie recalculata pensia ,chiar trebuie sa deschid proces pt asa ceva?Iar daca nu are nici un sens pt ca tot asa mica ar fi ,exista vreo posibilitate legala sa i se acorde si o pensie de handicap sau boala in plus?Sufera de psihoza paranoida .
Cineva a zis ca poate primi si pensie de handicap ( sau boala),insa nu stiu daca psihozele se considera handicap caci eu stiu ca astea intra in cele fizice/motorii etc.
Ce posibilitati ar mai fi de ai complecta pensia?
Momentan este internata intr-un centru de boli cronice care costa foarta mult.#-o
Pe ei nu-i intereseaza de batrani ci doar bani,banii si iar banii.
Multumesc pt raspunsurille de pana acum.
As mai avea una.
Intre timp imi expira contractul de munca acum la sfarsitul lunii 27 iul. dupa 3 luni.Am aflat chiar azi ca nu se mai prelungeste si ciudat mi s-a parut ca femeia de la birou a zis ca ;atunci daca imi i-au liber vineri (am cerut 2 zile libere fara plata) sa merg dupa bonuri si sa semnez desfacerea contractului .Toti intram oficial in concediu de vara 2 saptamani si cade 27 fix in concediu.
Ce sa semnez eu "desfacerea contractului",daca acesta expira oricum?Chiar vor sa-si bata joc de mine si la ultima uta de metri oare sa nu-mi plateasca concediul?
De altfel la foarte multi nu li s-a prelungit contractul ,fara nici un motiv,doar asa ii pune pe liber dupa 3 luni.
Imi puteti spune mai exact dupa noul cod al muncii daca trebuie sa semnez sau nu inainte ceva sau intre timp?La ce lit. al codului munci ar trebui sa fiu atenta?In sensul sa nu cumva sa-mi puna ceva de gen ca eu am ales sa plec,doar ca sa nu ma plateasca.
Inca n-am ajuns sa clarific nici concediul medical neplatita de data trecuta.
In cazul in care se adevereste ca firma a trisat mintindu-ma ca n-am dreptul la concediul medical platit pe motiv ca nu lucrasem inainte o perioada,pot apela in instanta?
Trist este ca din cauza ca au taiat tot salaru eu a trebuit sa-mi aman licenta (fix cat mai aveam de dat la scoala) pe anul viitor.Era singura mea sursa de venit,mic dar era al meu.