Este vorba de Unitatea de asistenta medico-sociala Salonta? Daca da, este organizat ca un serviciu public de asistenta medico-sociala a bolnavilor cronici. Unitatile astea nu sunt nici cal nici magar, dupa parerea mea. Interneaza si persoane varstnice dar si persoane cu handicap. Nu mi se pare normal cum procedeaza.
Fiind un serviciu public puteti face o sesizare la Inspectia sociala (este o directie din cadrul Ministerului muncii care are printre atributii si verificarea furnizorilor de servicii sociale in aplicarea legislatiei in domeniu). Cand este vorba de sesizari de genul acesta, se duc si verifica.
Aveti vreo dispozitie de internare sau vreun act din care sa reiasa internarea? Uitati-va cu atentie pe documentele de la ei. Vedeti daca au facut undeva vreo referire la legislatie.
Dupa cum v-am spus mai sus, contributiile se calculeaza intr-un fel la persoane cu handicap si in alt fel la persoane varstnice.
V-au spus ca nu ei hotarasc taxele...cine le hotarasc v-au spus?
Trebuie sa existe o Hotarare de consiliu local sau de consiliu judetean. Aceste Hotarari sunt publice si trebuie sa vi le arate sau sa va dea un exemplar.
Consiliul local/judetean hotaraste costul de intretinere al unui beneficiar. Costul, insa nu este acelasi cu contributia. De aceea este important sa cereti Hotararea de consiliu.
cititi aici:
[ link extern ]
este hotararea cu contributia pentru anul 2010
ar trebui sa aibe si pe 2011