avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Centru de Bolnavi Mintal din Romania emite o factura ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Centru de Bolnavi Mintal din Romania emite o factura de 150 mil lei pentru perioada 2006-2014,ca urmare a ingrijirii a unei persoane cu handicap.

Un centru de bolnavi mintal din Romania, a trimis o factura de 150 de milioane tutorelui legal ( mama in varsta de 70 de ani) care are scadenta in 15 zile. Argumentul este acela ca nu s-a platit nimic de cand bolnavul a fost dat spre ingrijire in acel centru.
Spitalul si-a exprimat marinimia de a sterge orice datorie dinainte de 2006, insa pentru perioada urmatoare s-a emis o factura, cu penalitati incluse, de 150 de milioane.
Nu a existat niciun alt document, nota de plata, instiintare sau factura anterior acesteia.
Conform legii 448/2006, persoanele cu handicap din centrele de zi beneficiaza de servicii care se suporta din bugetul Fondului de asigurari de sanatate.
Persoana cu handicap a fost data spre ingrijire dupa varsta de 18 ani, necesitand monitorizare permanenta. Nu detine bunuri sau propritati.
Exista cu adevarat aceasta 'datorie'? Exista baza legala ?
Tutorele - mama- primeste o pensie de urmas de 300 lei.

Mi-ar fi de mare ajutor un argument solid :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 22 Iunie 2015
N-am mai auzit de o asemenea situație.Centrul este de stat?
Da, este o unitate medico-sociala de stat. Unchiul meu era internat acolo de foarte multi ani. Familia si nimeni altcineva nu a avut beneficii gen: pensie de handicap samd. Cu totii ne-am gandit ca atat timp cat este o insitutie publica, orice ar primi el, se va duce acolo. Acum bunica mea nu poate dormi noaptea gandindu-se ca o vor lua la inchisoare. Plus ca documentul trimis acasa vorbeste ddoar de articole si alineate din regulamentul intern al acestei insitutii, nicidecum de vreo lege. Insitutia a fost de curand in atentia fiscului cu foarte multe probleme si cred ca acesta este un mod de intimidare prin care incearca sa scoata niste bani. Insa daca eu, am mai multa idee despre lucrurile astea, imaginazti-va biata bunica si parintii care daca ar fi avut 150 de milioane i-ar fi platit fara sa astepte.
Din 2006 si pana in mai 2012, totul este prescris, iar bunica dvs nu va face inchisoare pentru un astfel de debit.
Va dati seama ca nici nu ma gandeam ca cineva ar putea face inchisoare pentru asa ceva. Era doar un mod de a va spune ce impact a avut asupra unei batrane care are doar o pensie de urmas luata dupa ce sotul a murit.
Stiu ca este prescris. Insa din 2012 pana in 2015?
Ca sa intelegem , trebuia achitata lunar o taxa la acel centru ? Daca da, in baza a ce document ?

Pentru perioada iunie 2012 si pana in prezent se poate actiona in judecata pentru recuperarea sumei datorate..

Alte discuții în legătură

Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Tutela corraimma corraimma Va rog sa-mi spuneti si mie cine poate fi numit tutore in cazul unei persoane majore pusa sub interdictie, care nu are apartinatori/rude dar se afla in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu ... tiucristina tiucristina Buna ziua, Mama mea este incadrata cu grad de handicap grav cu asistent prsonal (dementa, alzheimer) valabil 24 luni. Actualmente este internata la un ... (vezi toată discuția)