Multumesc de raspuns , dar as avea o nelamurire ,
eu ca om de rand inteleg prin art.71 alin.5 Cod penal revenirea drepturilor interzise de art.64 lit.a teza a II a si lit.b Cod penal , avand in vedere ca se vizeaza doar lit. a si lit. b nu si lit. c "dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii" , in cazul de fata activitatea prin care s-a savarsit actiunea se refera la condus , de aici am dedus eu ca nu se anuleaza permisul stiu ca in contraargumentului meu se poate veni cu art.114 din legislatia rutiera :
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);
d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal;
Dar aici legile se cam bat cap in cap , cel putin asa vad eu ca un om ce nu se loveste frecvent de notiunile legislative , din moment ce printr-un articol mi se spune ca am aceleasi drepturi pe care le aveam si inainte de luare deciziei instantei de judecata , respectiv condusul autoturismului , in legea rutiera mi se interzice cu desavirsire acest lucru , intreb si eu ca sa ma lamuresc , mai ales ca in hotarare nu este prevazuta si lit.c) al art.64 din Codul penal , chiar daca litera a) din art.114 se incadreaza la aceasta decizie , art. 71 alin.5 ar trebui sa ma repuna in drepturi , asa gandesc eu , legea este interpretabila , pe baza asta mi s-ar parea corect sa ma duc la politie pentru ridicarea permisului.
Buna ziua , as dori va rog frumos sa imi explicati si mie urmatoarea hotarare judecatoreasca :
Condamna pe inculpatul X la o pedeapsa de 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii prev. de art.184 alin.2 si 4 C.pen.
In temeiul art.81 Cod penal , dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplica inculpatului X pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni , stabilit in conditiile art.82 Cod penal.
Aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art.64 lit.a teza a II a si lit.b Cod penal , iar in temeiul art.71 alin.5 Cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei accesorii , pe durata termenului de incercare de 2 ani si 6 luni.
In mare am cam inteles despre ce este vorba , a-si dori sa stiu daca se poate scoate permisul de conducere cu aceasta hotarare pe moment sau trebuie asteptat un an de la sentinta definitiva.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.