avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Activitate adriana__b

Activitate adriana__b

Răspuns la discuția Contract de comodat imobil
Asa este situatia actuala. Intentia persoanei era sa incheie un contract de comodat in conditiile descrise mai sus.

Si eu am gandit, ca si dumneavoastra, ca trebuie reziliat contractul dintre soc X si persoana fizica si incheiat unul direct intre soc X si soc Y.

Multumesc mult pentru ajutor.
Răspuns la discuția Contract de comodat imobil
Proprietarul apartamentului este o societate X.
Chiriasul este o persoana.
Persoana este asociat intr-o alta societate Y careia vrea sa ii dea in folosinta, prin contract de comodat, apartamentul pe care il detine cu chirie.
Facturile de chirie sunt emise de soc X pe numele persoanei .

Daca se incheie un contract de comodat intre persoana si societatea Y , se pot inregistra in contabilitatea soc Y cheltuielile cu chiria, utilitatile, micile reparatii, avand ca document justificativ un decont, o nota explicativa de aprobare semnata de administrator?

Multumesc.
Răspuns la discuția Contract de comodat imobil
In acest caz pot fi inregistrate in contabilitate si cheltuielile cu chiria sau doar cheltuielile cu micile reparatii si utilitatile?
Multumesc inca o data, nu am gasit nicaieri precizari exacte.
Răspuns la discuția Contract de comodat imobil
Va multumesc pentru mesaj.
Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator?

O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un apartament. Facturile de chirie sunt emise lunar de societate pe numele persoanei.

S-a semnat un acord de subinchiriere intre persoana locatar si societatea locator prin care este permisa subinchirierea apartamentului catre o anumita societate comerciala (s-au precizat datele societatii), pentru a fi folosit ca sediu social fara activitate. Persoana este asociat al acestei societati.

Se poate incheia un contract de comodat intre persoana locatar si societatea in care este asociat? Ce cheltuieli pot fi inregistrate (deductibile sau nedeductibile) in contabilitatea societatii in acest caz?

Va multumesc mult.