avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate ravita1967

Activitate ravita1967

prezint situatia : o APL organizeaza licitatie publica deschisa pentru concesionarea pe 49 de ani a unei suprafete de PASUNE DIN PROPRIETATEA PRIVATA a consiliului local cu destinatia constructie parc fotovoltaic. In acest sens da un anunt in ziarul local in care anunta data licitatie si un nr de telefon pentru alte detalii.Nu anunta in MO partea a IV-a acesta licitatie.Ma prezint la sediul lor ridic caietul de sarcini in mod gratuit si i-au la cunostinta despre conditiile de participare, etc acte necesare si mentionarea ca sunt necesare 2 oferte valide pentru a se adjudeca licitatia. La licitatie se inscriu cu toate documentele si participa 2 firme care au acelasi actionariat si acelasi administrator in mod IDENTIC,una din firme fiind reprezentata de o persoana imputernicita (SUBSEMNATUL), cealalta chiar de administratorul (comun). Se liciteaza, se adjudeca, chiar firma pe care o reprezentam eu.Se incheie procesul verbal de adjudecare in care sunt declarat castigator! In 20 de zile calendaristice urma sa incheiem contractul intre parti. SUBIT, AZI PRIMESC PRIN FAX UN ALT PROCES VERBAL DE LA PRIMARIE PRIN CARE SUNTEM INFORMATI CA SE ANULEAZA LICITATIA ! MOTIVUL ? SE APRECIAZA CA ,,NU E MORAL ,, sic ! SA PARTICIPE 2 FIRME CU ACELASI ACTIONARIAR SI ACELASI ADMINISTRATOR.
CUM SA PROCEDEZ ?
DUPA CATE AM CITIT , NU SE POATE APLICA OUG 34 2006 actualizată 2011 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, SI NICI ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.54 din 28 iunie 2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, TOCMAI PENTRU CA ESTE VORBA DE PROPRIETATEA PRIVATA A CONSILIULUI LOCAL, ci doar LEGEA nr.50 din 29 iulie 1991
privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor, art.13-22.
As putea sa dau consiliul local in judecata cu obligatia de a face si sa obtinem prin instanta contractul conform primului proces verbal de adjudecare, si mai pot cere si daune pentru ca ne-a fost intarziata o investitie de 10 mil euro .
Cei cu mai multa experienta , cum ne recomandati sa procedam , noi fiind decisi sa nu renuntam la dreptul nostru si sa obligam incheierea contractului de concesiune pe 49 ani.
cu respect, profesionistilor adevarati.
Va multumesc foarte mult.

Mai mentionez ca executarea silita de evacuare este ,,facuta,, de executorul judecatoresc la ,,staruinta ,, lui B.N - persoana care este DECEDATA .(evident trebuia sa fie mentionati mostenitorii fostului proprietar al imobilului in cauza).

Buna ziua,
Va solicit sprijinul in urmatoarea speta.
Imobilul in care stau cu familia(sotia si fetita) a fost retrocedat in urma legii 10/2001. Noi am sesizat ca acesta s-a facut cu incalcarea legii, adica prin 1970 , imobilul respectiv a fost preluat de stat prin vanzare -cumparare , fapt inscris in CF la o anumita suma. Conform legii 10/2001 , restituirea era permisa , doar dupa ce se restituia suma incasata anterior de la statul roman, actualizata cu indicele de inflatie. Noi am demarat un proces de contestatie in anulare a deciziei de restituire a imobilului. Am pierdut ,,pe linie,, toate procesele, chiar daca si acum consider ca dreptatea era de partea noastra, trebuia sa fie restituita suma actualizata cu indicele de inflatie si APOI erau indreptatiti mostenitorii fostului prioprietar sa intre legal in imobil. Acesta e doar fundalul la urmatoarele cele ce voi descrie. Mostenitorii fostului proprietar au demarat un proces de evacuare cu noi in 2007 , procese pe care de asemenea le-am pierdut ,,pe linie,, la judecatorie,tribunal si curte de apel,iar pentru ca erau gresit nominalizate apartamentele din care trebuia sa ne evacueze,s-a procedat la indreptare eroare materiala din nou cu judecata la judecatorie , tribunal si curte de apel. Mentionez ca primul proces la Curtea de apel Timisoara , pe tema evacuarii, bineinteles, a fost in decembrie 2007, iar sentinta era IREVOCABILA. De abia acum in iunie 2011 a fost solicitata de catre mostenitorii fostului proprietar, INVESTIREA CU FORMULA EXECUTORIE IN VEDEREA EVACUARII, deci dupa mai mult de 3 ani !!!
Am primit o somatie de la executorul judecatoresc , cum ca sa evacuam imobilul in 5 zile.
Am depus imediat de cum am primit somatia,deci in 5 zile, contestatie la executare cu solicitarea anularii incheierii prin care a fost investita cu formula executorie, de asemenea am solicitat suspendarea executarii,invocand si tardivitatea investirii ( a intervenit prescriptia extinctiva)cu formula executorie, acum in iunie 2011 sunt mai mult de 3 ani de cand se putea cere investirea cu formula executorie si sa fim evacuati si am si primit un termen de judecata in 8 august 2011.
VA ROG SA-MI DATI UN SFAT COMPETENT,CUM POT PROCEDA SA IMPIEDIC ORICE ACT AL EXECUTORULUI JUDECATORESC DE A NE EVACUA IN PERIOADA PANA LA PRIMUL TERMEN din 8 august 2011, CAND DEJA INSTANTA SE POATE PRONUNTA LA SUSPENDAREA EXECUTARII PANA LA FINALIZAREA JUDECATII.
Va rog sa-mi trimiteti sfaturi cu strategia pe care pot sa o adopt in acest caz .
Sa informez si executorul judecatoresc ca am atacat contestatia la executare ?
Mentionez ca am recuzat executorul judecatoresc si am un alt termen si in acest proces.
Va foarte multumesc,
RADU, LIDIA si CRISTIANA