prezint situatia : o APL organizeaza licitatie publica deschisa pentru concesionarea pe 49 de ani a unei suprafete de PASUNE DIN PROPRIETATEA PRIVATA a consiliului local cu destinatia constructie parc fotovoltaic. In acest sens da un anunt in ziarul local in care anunta data licitatie si un nr de telefon pentru alte detalii.Nu anunta in MO partea a IV-a acesta licitatie.Ma prezint la sediul lor ridic caietul de sarcini in mod gratuit si i-au la cunostinta despre conditiile de participare, etc acte necesare si mentionarea ca sunt necesare 2 oferte valide pentru a se adjudeca licitatia. La licitatie se inscriu cu toate documentele si participa 2 firme care au acelasi actionariat si acelasi administrator in mod IDENTIC,una din firme fiind reprezentata de o persoana imputernicita (SUBSEMNATUL), cealalta chiar de administratorul (comun). Se liciteaza, se adjudeca, chiar firma pe care o reprezentam eu.Se incheie procesul verbal de adjudecare in care sunt declarat castigator! In 20 de zile calendaristice urma sa incheiem contractul intre parti. SUBIT, AZI PRIMESC PRIN FAX UN ALT PROCES VERBAL DE LA PRIMARIE PRIN CARE SUNTEM INFORMATI CA SE ANULEAZA LICITATIA ! MOTIVUL ? SE APRECIAZA CA ,,NU E MORAL ,, sic ! SA PARTICIPE 2 FIRME CU ACELASI ACTIONARIAR SI ACELASI ADMINISTRATOR.
CUM SA PROCEDEZ ?
DUPA CATE AM CITIT , NU SE POATE APLICA OUG 34 2006 actualizată 2011 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, SI NICI ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr.54 din 28 iunie 2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică, TOCMAI PENTRU CA ESTE VORBA DE PROPRIETATEA PRIVATA A CONSILIULUI LOCAL, ci doar LEGEA nr.50 din 29 iulie 1991
privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor, art.13-22.
As putea sa dau consiliul local in judecata cu obligatia de a face si sa obtinem prin instanta contractul conform primului proces verbal de adjudecare, si mai pot cere si daune pentru ca ne-a fost intarziata o investitie de 10 mil euro .
Cei cu mai multa experienta , cum ne recomandati sa procedam , noi fiind decisi sa nu renuntam la dreptul nostru si sa obligam incheierea contractului de concesiune pe 49 ani.
cu respect, profesionistilor adevarati.
Cel mai recent răspuns:
Petre Enache , Avocat
07:19, 14 Decembrie 2011