Am achizitionat un teren intravilan in anul 2005 achitand toate obligatiile revenite din participarea la licitatia publica. Nici pana in prezent consiliul local, organizator al licitatiei, nu m a pus in posesia terenului adjudecat si confirmat de catre organizator. In instanta, dupa peste 5 ani, consiliul local invoca anumite obligatii neachitate de subsemnatul, desi acestea nu au fost cunoscute in prealabil si nici ulterior. Ma intereseaza suportul juridic al demersului meu in instanta (baza legala).
"Dupa peste 5 ani"...este greu sa va fie dat un raspuns fara sa cunoastem toate detaliile problemei dvs.- conditiile contractarii/achizitionarii terenului.
Poate incepeti dvs. sa ne lamuriti care este temeiul legal in baza caruia dvs. ati achizitionat terenul si sub ce titlu (concesiune/drept de proprietate), ce obligatii ati avut si nu le-ati achitat sau...ce obligatii sustine autoritatea in cauza, ca nu ati indeplinit/respectat.
Teoretic/ipotetic, ar trebui sa formulati o actiune privind obligatia de a face...sau...revendicare-dupa caz.Au trecut 5 ani de zile de la data cand trebuia sa fiti pus in posesie...imi pare a fi o revendicare, insa daca si numai daca toate obligatiile dvs. de adjudecatar au fost indeplinite si doar daca vorbim despre dobandirea unui drept de proprietate.
Pentru neachitarea unor diferente de pret, o licitatie se mai poate si anula...a se vedea disp. art.513 C.proc.civ.
Am participat la o licitatie publica, depunand garantia, iar dupa adjudecare (comunicata in scris de organizator) am achitat diferenta solicitata. Insa din diverse motive s-a amanat punerea in posesie, respectiv incheierea contractului de vanzare-cumparare, de catre organizator (consiliul local). In prezent am proces civil perol, iar organizatorul licitatiei solicita respingerea actiunii de punere in posesie ca neintemeiata, inventand un asa-zis "caiet de sarcini" necunoscut la data licitatiei. Ma intereseaza suportul juridic privind obligatiile organizatorului licitatiei dupa comunicarea adjudecarii terenului.
adjudecare imobil
eugennico
Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie.
Am ... (vezi toată discuția)