avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Interpretarea articolului 513 din vechiul cod de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Interpretarea articolului 513 din vechiul cod de procedura civila

Speță : am cumpărat un imobil de la un executor judecătoresc la prețul de evaluare de 100% urmând să îl plătesc în 30 de zile. Din anumite motive nu am reușit sa plătesc diferența de preț în timpul respectiv. În a 35 zi reușesc sa dobândesc diferența de preț , doar ca executorul respectiv mi-a zis ca el interpretează legea în următorul fel: se organizează o noua licitație , zi în care eu pot sa depun diferența de preț în vederea adjudecării imobilului, doar ca ceea ce nu ma dumerit este ca a zis ca în ziua licitației respective, el va tine cont dacă va exista o oferta mai mare decât cea la care am adjudecat eu . Eu am înțeles că depun diferența și în ziua licitației mă declara adjudecata , nu ca mă voi licita, chiar dak eu cu 20 de zile mai devreme am depus prețul. As vrea sa știu și părăsea d-voastră domnilor ca domnul executor nu mă dumerit în vederea interpretarii articolului 513 . Deci repet eu plătesc imobilul cu 20 de zile înaintea licitației, adik el va ignora faptul ca eu am depus diferența de preț la care am adjudecat? Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: cristi111us , utilizator 11:55, 7 Noiembrie 2014
Va descriu parerea proprie - pe care o puteti sau nu - sa o considerati.
Interpretarea executorului judecatoresc a prevederilor art 512 - 514 Cod Procedura Civila este 50% corecta.
Art 513 alin (1) : Dacă adjudecatarul nu depune preţul în termenul prevăzut de art. 512 alin. (1), imobilul se va scoate din nou în vânzare în contul acestuia, el fiind obligat să plătească cheltuielile prilejuite de noua licitaţie şi eventuala diferenţă de preţ.
Adjudecatarul va putea să achite la termenul de licitaţie - a 2-a licitatie- preţul oferit iniţial, în care caz va fi obligat numai la plata cheltuielilor cauzate de noua licitaţie.

Detalii: [ link extern ] >

Altfel spus, daca la urmatoarea licitatie dvs achitati pretul cu care ati castigat locuinta la prima licitatie - este indeplinita prevederea prevazuta de art 513, la care veti mai avea de achitat taxele de orgazizare si desfasurare a celei de-a 2-a licitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobil in calitate de unic ofertant analysa analysa Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 ... (vezi toată discuția)
Am adjudecat un apartament prin executare silită și am achitat jumătate din preț. mai am 20 de zile până trebuie să pun diferența, dacă renunț ce se va întâmpla cu bănuții mei? Curelaru r Curelaru r Buna ziua Am adjudecat un apartament prin executare silită și am și achitata jumătate din el și mai am 20 zile pana ce treb sa pun diferența Pers ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobiliara ardelean_13 ardelean_13 Buna seara , va rog sa ma lamuriti cu urmatorea problema , in cazul unei licitatii imobiliare potrivit art. 513 C. proc. civ. alin (1) Daca adjudecatarul nu ... (vezi toată discuția)