avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... inchiriere teren primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

inchiriere teren primarie

Buna ziua!

Am urmatoarea intrebare: suntem o societate comerciala si dorim sa inchiriem un teren de la o primarie. Care este legea aplicabila pentru inchiriere? Fac precizarea ca am cautat pe internet despre inchiriere dar ce am gasit a fost numai despre concesiune . Pe aceasta cale va intreb care este diferenta intre INCHIRIERE si CONCESIUNE? Care este legea aplicabila in cazul INCHIRERII, pentru ca in cazul concesiunii este OUG 54?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: danasrl , utilizator 11:55, 12 Octombrie 2009
concesionarea are lo pentru o perioada indelungata , 49 de ani din cate stiu.
Concesionarea se face în baza unui contract prin care o persoana, numita concedent, transmite pentru o perioada determinata, de cel mult 49 de ani, unei alte persoane, numita concesionar, care actioneaza pe riscul si pe raspunderea sa, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, a unei activitati sau a unui serviciu public, în schimbul unei redevente.
atât concesiunea, cât şi închirierea se fac prin licitaţie publică potrivit legii.
Inchirierea se face in baza unui contract prin care administratia , in calitate de locator, transmite operatorului, in calitate de locatar, dreptul si obligatia de exploatare a unui bun, in schimbul unei chirii, care se constituie venit propriu al administratiei.Concesionarea sau închirierea bunurilor proprietate publica se face prin licitaţie publica, în condiţiile legii. Sumele încasate din închirierea sau din concesionarea bunurilor proprietate publica se fac, după caz, venit la bugetul de stat sau la bugetele locale. În cazul în care contractul de închiriere se încheie de către titularul dreptului de administrare, acesta are dreptul sa încaseze din chirie o cota-parte între 20-50%, stabilită, după caz, prin hotărâre a Guvernului, a consiliului judeţean, a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local prin care s-a aprobat închirierea.tatul şi unităţile administrativ-teritoriale pot da imobile din patrimoniul lor, în folosinta gratuita, pe termen limitat, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publica, ori serviciilor publice. Vedeti si Legea 213/1998 ,cat si O.U.G. 54/2006
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Sa inteleg ca si in cazul inchirierii procedura se relizeaza conform OUG 54??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeventa apele romane alexandru08 alexandru08 Buna ziua. Va rog mult sa-mi spuneti \"unde scrie\" ca trebuie platita o anume redeventa (in caz de exploatare) pt apele romane? exista o lege oug ceva? ms ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune monalisaalina monalisaalina Daca intr-un contract de concesiune scrie ca perioada de concesiune este de 50 de ani spesificandu-se ca perioada de recuperare a pretului este de 10 ani,ce ... (vezi toată discuția)
Contract de concesiune andr33apn andr33apn Buna ziua, va rog sa-mi transmiteti daca se poate cadrul legal al contractelor de concesiune din 2005.Pe cati ani se putea concesiona un serviciu public? Va ... (vezi toată discuția)