In anul scolar 2011-2012 am desfasurat activitatea ca invatatoare la doua scoli din acelasi centru bugetar. La una dintre scoli sunt titulara, avand contract individual de munca pe o perioada nedeterminata (activitatea de baza), iar la a doua scoala am functionat in baza unei Decizii emise de scoala de Centru bugetar ca invatatoare cu norma intreaga. Pe intreg parcursul anului scolar am fost retribuita conform incadrarii mele (vechime, grad didactic, spor de simultan, zona izolata).la ambele scoli. In luna iunie am beneficiat de 4 zile de concediu la fiecare dintre cele doua scoli. Pe lunile iulie si august mi s-a adus la cunostinta ca nu voi beneficia de indemnizatia de concediu de odihna decat de la scoala unde imi desfasor activitate de baza (scoala unde sunt titulara). As dori sa stiu daca este legala aceasta decizie luata de secretara scolii cea care se ocupa de intocmirea statelor de plata.
In data de 28.06.2010 am semnat un angajament de plata incheiat intre mine, ca debitor si Secapital S.a.R.L, reprezentata de catre S.C. Kruk International S.R.L. in calitate de creditor. Debitul de 30,837.75 era rezultat din neachitarea la scadenta a creantei rezultata din contractul de credit pentru nevoi personale incheiat cu B.C.R. in data de 10.10.2007
,credit din care am achitat ratele timp de 2 ani si jumatate (aprox. 550 lei /luna). In urma semnarii acestui angajament am achitat incepand cu luna iulie 2010 cate o rata in suma de 530 lei timp de 11 luni. De 2 luni insa n-am mai putut achita ratele, evident din lipsa banilor, eu fiind singura din familie cu venit. Am primit din partea S.C. Kruk o serie de mesaje telefonice , notificari si somatii la care eu nu am dat curs. In ultimul mesaj (1.08.2011) mi se comunica ca au in vedere transmiterea dosarului meu catre Biroul Detectivi Particulari "Corbul".
As vrea sa stiu care pot fi consecintele nerespectarii acestui angajament si ce pot face eu in aceasta situatie. Mentionez ca eu nu am girat imprumutul cu nimic si nu detin proprietati mobile sau imobile.
Va multumesc! As mai fi dorit sa aflu ce trebuie sa contina dosarul pentru redobandirea permisului si daca mai e nevoie sa se faca din nou scoala de soferi.
În baza art. 87(1) din OUG nr.195/2002 condamnă pe inculpatul... la 1 an închisoare. În baza art. 81 - 82 cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 cod penal privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Aplică inculpatului dispoziţiile art. 71 - 64 lit.a teza a II şi lit.b cod penal. În baza art. 71(5) cod penal dispune sispendarea executării pedepsei accesorii pe aceeaşi durată.""
Aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila la data de 05.07.2010. As dori sa aflu cand cel in cauza poate depune dosar pentru redobandirea permisului de conducere si ce trebuie sa contina acesta.