avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis de conducere

În baza art. 87(1) din OUG nr.195/2002 condamnă pe inculpatul... la 1 an închisoare. În baza art. 81 - 82 cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 cod penal privind revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Aplică inculpatului dispoziţiile art. 71 - 64 lit.a teza a II şi lit.b cod penal. În baza art. 71(5) cod penal dispune sispendarea executării pedepsei accesorii pe aceeaşi durată.""
Aceasta hotarare a ramas definitiva si irevocabila la data de 05.07.2010. As dori sa aflu cand cel in cauza poate depune dosar pentru redobandirea permisului de conducere si ce trebuie sa contina acesta.
Cel mai recent răspuns: liliana stroie , utilizator 10:10, 4 Iulie 2011
Hotararea dvs. este definitiva ( hotararile penale nu sunt si irevocabile).
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Pe data de 05.07.2012 puteti depune actele necesare sustinerii examenului pt obtinerea unui nou permis de conducere.
Va multumesc pentru raspuns, insa cred ca e vorba de data de 05.07.2011, nu 2012.
Da, dupa data de 05.07.2011 va puteti prezenta la examen.
Va multumesc! As mai fi dorit sa aflu ce trebuie sa contina dosarul pentru redobandirea permisului si daca mai e nevoie sa se faca din nou scoala de soferi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost condamnat cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice, cand imi pot recupera permisul? xt4ssy xt4ssy In urma cu 2 luni am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice continutul hotararii judecatoresti fiind ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis ? IonM IonM In 27 noiembrie2012 am fost condamnat la 4 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice .Solutia este aceasta : În baza art. 87 al. 1 ... (vezi toată discuția)
Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat cand as putea sa dau de permis Lurentiu1989 Lurentiu1989 in baza art. 87 din oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice raportat la art 320 ind 1 alin. 7 cod proc. pen. condamna pe inculpatul Laurentiu ... (vezi toată discuția)