avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat cand as putea sa dau de permis

in baza art. 87 din oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice raportat la art 320 ind 1 alin. 7 cod proc. pen. condamna pe inculpatul Laurentiu fiul lui ... si .... .......fara antecedente penale la o pedeapsa de 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicol avand o imbibatie alcolica de peste 0.80 g/l alcol pur in sange
Interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 64 lit.a teza a -2a si litera b cod penal pe durata si in conditiile art 71 cod penal.
In temeiu art 81 cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate inculpatului pe o durata de 2 ani si 8 luni termen de incercare stabilit in conditiileart.82cod penal.
Pune in vedere inculpatului dispozitiile art.83 C.pen. referitoare la situatia care atrage revocarea suspendarii executarii pedepsei respectiv savarsirea unei noi infractiuni inauntrul termenului de incercare
cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.
pronuntata in sedinta publica azi 19.03.2012
Cel mai recent răspuns: Lurentiu1989 , utilizator 01:02, 15 Mai 2015

Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.


Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;


-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.




Succes.
Permisul a fost anulat si va puteti prezenta la examen pentru un nou permis, cu siguranta a trecut 1 an de la hotararea ramasa definitiva.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului auto mariannnnn mariannnnn am permisul anulat pentru alcol si am primit 1 an cu suspendare,hotararea juddecatoreasca a ramas definitiva la 28-01-2013.Am primit si o instiintare de la ... (vezi toată discuția)
Recuperarea permisului auto in cazul unei hotarari ramase definitiva. Iulian06 Iulian06 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru ucidere din culpa. Judecatorul precizeaza ca orice pedeapsa complemantara nu este necesara. In baza art. 93 ... (vezi toată discuția)