Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 Cod penal) în referire la art. 396 alin. 10 Cod procedură penală şi art. 74 lit a – art. 76 lit. e Vechiul Cod penal cu aplicarea art. 5 Noul Cod penal condamnă inculpatul C.A. la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală( faptă din 06/07.07.12.2013). În baza art. 12 Legea de punere în aplicare a Noului Cod penal şi art.71 Vechiul Cod penal va interzice inculpatului drepturile prevăzute de art.64 lit. a teza a II-a, b Vechiul Cod penal cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe şi până la terminarea executării pedepsei. În baza art.81 Vechiul Cod penal în referire la art. 5 Noul Cod penal şi art. 15 din Legea de punere în aplicare a Noului Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe perioada unui termen de încercare de 2 ani şi 6 luni, prevăzut de art.82 Vechiul Cod penal. În baza art.83 Vechiul Cod penal atrage atenţia inculpatului că dacă în cursul termenului de încercare va săvârşi din nou o infracţiune pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune. În baza art.71 al. ultim Vechiul Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii prevăzute de art.64 lit. a , teza a -II- a, b Vechiul Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. În baza art. 274 alin.1 Cod procedură penală obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare către stat . Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare . Pronunţată în şedinţă publică astăzi 13.05.2014.
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Redobandire permis
ionel89
Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune:
\\"\\"fără antecedente penale, pentru ... (vezi toată discuția)