avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redobandire permis

Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune:
""fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă - prev. şi ped. de art.178 al. 2 Cod penal - cu aplic. art. 74, 76 lit.d C.P., art.320 ind.1 Cod procedură penală , la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. Face aplic.art.71 Cod penal raportat la art.64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal. În temeiul art.81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani şi 10 luni. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepsei accesorii prev. de art. 71 Cod penal raportat la art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal. Potrivit art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal.
asta ar insemna ca redobandirea permisului o pot face undeva prin 2016 ? ... multumesc mult!
Buna ziua!

Permisul de conducere se poate obtine in urma unui nou examen, dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii penale (27.01.2013).

Cu stima.
Pfuu .. si ce nevoie aveam de permis la angajare :( ..
Va multumesc foarte mult domnu' avocat ! o zii buna sa aveti :*
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat definitiv - termenul de redobandire permis auto ionel89 ionel89 dupa cat timp pot redobandi inapoi permisul auto dupa o decizie ca aceasta. fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din ... (vezi toată discuția)
Anulare permis penelopia penelopia Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 184 alin. 1, 3 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 3 ... (vezi toată discuția)
Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)