avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnat definitiv - termenul de redobandire permis ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnat definitiv - termenul de redobandire permis auto

dupa cat timp pot redobandi inapoi permisul auto dupa o decizie ca aceasta.
fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă - prev. şi ped. de art.178 al. 2 Cod penal - cu aplic. art. 74, 76 lit.d C.P., art.320 ind.1 Cod procedură penală , la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare. Face aplic.art.71 Cod penal raportat la art.64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal. În temeiul art.81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe o durată de 3 ani şi 10 luni. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal, suspendă executarea pedepsei accesorii prev. de art. 71 Cod penal raportat la art. 64 lit. a teza a II-a şi b Cod penal. Potrivit art. 359 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 83 Cod penal.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:05, 30 Martie 2013
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis ionel89 ionel89 Buna ziua .. dupa o condamnare finalizata in data de 27.01.2012, unde culpa a fost comuna, iar finalizarea spune: \\"\\"fără antecedente penale, pentru ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa iau din nou permisul ? just4bogdanel just4bogdanel Cand pot sa dau iar de permis ? 15.10.2010-Solutia pe scurt: În baza art. 178 alin. 2 C. Pen. condamnă pe inculpatul X.Y la pedeapsa de 3 ani închisoare. ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) art. 87 al. 1 din o.u.g. 195/2002 ciprian121 ciprian121 Va rog frumos, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Astazi am avut procesul, hotararea suna cam asa: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul pentru ... (vezi toată discuția)