In urma cu 2 luni am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice continutul hotararii judecatoresti fiind urmatorul: "In baza art. 87, alin 5 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata condamna inculpatul la pedeapsa de 2 ani inchisoare. In baza art. 81 cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 4 ani calculat conform art. 82 cod penal. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 83 cod penal. In baza art. 71 alin. 1 si 2 cod penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a-2-a si b cod penal pe care o suspenda conform dispozitiilor art. 71 alin 5 cod penal." Vreau sa stiu cand imi pot recupera permisul de conducere tinand cont ca la art. 64 nu intra si litera c care interzice dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Multumesc !
La implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de condamnare puteti depune actele pt sustinerea unui nou examen de otinere a unui nou permis de conducere.