avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost condamnat cu suspendare pentru refuz recoltare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost condamnat cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice, cand imi pot recupera permisul?

In urma cu 2 luni am fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice continutul hotararii judecatoresti fiind urmatorul: "In baza art. 87, alin 5 din O.U.G. nr. 195/2002 republicata condamna inculpatul la pedeapsa de 2 ani inchisoare. In baza art. 81 cod penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe un termen de incercare de 4 ani calculat conform art. 82 cod penal. pune in vedere inculpatului dispozitiile art. 83 cod penal. In baza art. 71 alin. 1 si 2 cod penal aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art. 64 lit. a teza a-2-a si b cod penal pe care o suspenda conform dispozitiilor art. 71 alin 5 cod penal." Vreau sa stiu cand imi pot recupera permisul de conducere tinand cont ca la art. 64 nu intra si litera c care interzice dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:59, 7 Decembrie 2011
Dupa un an de cand hotararea a ramas definitiva, puteti sustine examen pt dobandirea unui alt permis de conducere.
La implinirea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de condamnare puteti depune actele pt sustinerea unui nou examen de otinere a unui nou permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc si eu sa stiu ce"insemna "... si daca mai pot recupera permisul de conducere ??? inteu87 inteu87 Solutie: În baza art.3201 alin.4 Cod procedură penală - admite cererea formulată de către inculpat ...... la 6 (şase) luni închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Examen pentru permis barbuta adrian barbuta adrian am facut o prostie mare si vreau sa stiu si eu dak se poate cand mai pot da si eu de permis dupa ce sau hotarat urmatoarele: { in baza art.87 alin.1 O.U.G. nr ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)