As avea si eu o intrebare.
Am avut pe rol un proces civil care avea ca obiect evacuarea unor chiriasi din locuinta proprietate personala,si unde deja contractul de inchiriere expirase de 3 ani.Ei au oprit aceasta cere de avacuare cu o cerere reconventionala ,prin care au cerut o anumita suma de bani care reprezentau contravaloarea lucrarilor de inbunatatire aduse.Potrivit legii locuintei in vigoare orice modificare adusa de chirias se face cu acordul in scris al proprietarului cea ce in cazul nostru nu a existat(asta pentru ca de ani buni nu mai locuiesc in Romania).In urma probelos si a celor necesare am castigat procesul in prima instanta,sentinta civila find totalmente in favoarea mea.Sentinta afost data cu drept de recurs in 15 zile.Zilele astea avand termen(la care nu am fost citat afland de el de pe situl judecatoriei de ea),constatam ca la proces nu mai este RECURS ci APEL,si primesc explicatia ca ete diferenta intre cele 2 (recursul se poate amna cateva termene dar nu se poate cita martori si nu se poate ataca la o institutie de for superior,iar in cursul apelului se pot cita martori ba chiar mai mult se poate trimite la rejudecare cauza,adica incep din nou)
Intrebarea mea este care este deosebirea intre Recurs siApel?Cine clasifica daca e recurs sau apel?Se poate schimba cea ce a scris instanta de fond in sentinta civila adica in cazul meu scrie cu drept de recurs in 15 zile si nu cu drept de apel,deci se poate asa simplu schimba?
Multumesc!
multumesc!
am incercat sa intru pe pagina respectiva dar nu am putut intrucat imi cere parola.
problema cu mersul la notar este ca de buna vreme nu stau in baia-mare de fapt deloc in Romania si este cam problematic sa ajung la notar de acea am incercat asa,dar oricum multumesc