avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate camikaze

Activitate camikaze

Răspuns la discuția noul codul penal
Noul Cod civil si noul cod penal in vigoare de la 1 octombrie 2011

www.avocatnet.ro/content/art...

Guvernul a adoptat proiectele de lege pentru punerea in aplicare a Codului Civil si a Codului Penal, a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Potrivit acestuia, cele doua proiecte urmeaza sa fie inaintate Parlamentului, pentru adoptare. "Proiectele prevad si data intrarii in vigoare. Aceasta este 1 octombrie ", a declarat Predoiu
liamic43 a scris:

Ati gasit cumva si articole in care spune ca fiecare drept are si obligatii-despre obligatia pe care nu v-ati achitat-o ati gasit ceva?

Art. 24. - Rezilierea contractului de inchiriere inainte de termenul stabilit se face in urmatoarele conditii:
a) la cererea chiriasului, cu conditia notificarii prealabile intr-un termen de minimum 60 de zile;
b) la cererea proprietarului, atunci cand:
- chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
- chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;

sunt la zi cu incheria si intretineri, bani sunt 77 ron, nu am primit salariu in timp
Da 3 zile a venit proprietariul e se ha inchis apa a apartamentul motivul lui e ca am interziat plata di intretinere (67 ron). Precizez ca am interziat a asta plata daor cu 2 zile de la termenul limita. In aceta momento nu am apa in apartament de loc. Vreau se stiu daca propritariul a avute dreptul sa fac aceata, pentru ca 2 politist care au venit la fata locului chemati de mine, mi-au spus ca da; Ca e proprietar si face ce vrea el in acest caz(politia a spus ca proprietarul nu poate fi obligat sa deschida apa daca nu vrea si ca nu pot incadra acest caz in niciun articol de lege). Mentionez ca administrator de bloc are che de la subsol unde propritariul are teava lui proprie de apa, fiind separat de ceilalti locatari, avand centrala proprie, asa se face ca administratoarea a refuzat sa se amestece in aceasta problema si nu mi-a deschis usa salii in care se afla robinetele pentru deschiderea apei.
Am gasit in internet aceste articole vreau sa stiu daca sunt bune pentru depunerea unei plangeri la politie
art 267^1 C. penal
art 193 C. penal
art 194 C.penal
Legea nr. 114 / 1996
art 28 a-b-c-d
art 31

Constituţiei României
art 22
art 35
Convenţia europeană pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale
art 3
art 8
The European Charter on Water Resources
art 5

va multumesc