avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate Spulbar

Activitate Spulbar

Răspuns la discuția Aprobari/ autorizatie Copy Center
Multumesc frumos. Deci nu ne trebuie aprobari de la pompieri, directia de sanatate sau alte institutii? ?
Buna ziua,

Am si eu nevoie de ajutor cu privinta la aprobarile necesare functionarii unui Copy Center.
Am infiintat firma (SRL) si am facut contract de inchiriere pentru punctul de lucru.
In afara de activitatea uzuala a unui copy center vom avea si ceva vanzari de produse specifice (cartuse, papetarie, etc.).
Nu m-am lamurit inca ce aprobari si de unde (primarie, pompieri, ORC...).
Va rog frumos sa ma ajutati in aceasta privinta.

Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Plata pentru reparatia liftului
Multumesc pentru raspuns dar tot nu sunt lamurit daca exista sau nu o baza legala care sa sustina solutia administratorului.
Cat despre problema cu nerepartizarea costului reparatiilor ascensorului si la locatarii de la etajul 1 (avand in vedere ca nu functioneaza la acel etaj) stiu ca sunt destule asociatii care practica acest lucru.
Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa ma pot duce cu informatii/legi la administrator care sa-i demonstreze ca ceea ce vrea sa faca nu este legal.
Buna ziua,

Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea.
Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu un imobil nou. Apartamentul este situat la etajul 1 si in consecinta nu am folosit niciodata ascensorul din bloc. Nu am stiut daca in suma pe care am platit-o pentru intretinere lunar era inclusa si o taxa pentru intretinerea ascensorului si nici nu m-a interesat prea mult. Oricum, ascensorul nu functioneaza la etajul 1 si se pare ca aceasta se intampla de multi ani.
Acum, sotia va naste curand si bineinteles ca vom avea nevoie de ascensor chiar daca locuim la etajul 1, sotia nu se poate descurca cu caruciorul sa urce si sa coboare 16 trepte cand eu voi fi la serviciu si va scoate copilul afara.
Am discutat cu administratorul despre reparatia ascensorului si mi-a spus ca acum multi ani, cu acordul locatarilor de la etajul 1 (noi inca nu locuiam acolo) s-au scos cateva piese pentru ca ascensorul sa nu mai functioneze la etajul1, piese care nu mai sunt de gasit (atunci administratia avea un alt administrator).
Acum eu ar trebiu sa platesc aproximativ 500 lei pentru inlocuirea pieselor lipsa si manopera ca ascensorul sa functioneze la etajul1. Marturisesc ca nu am disponibila aceasta suma, si nici nu voi avea prea curand, avand in vedere ca nasterea unui copil te cam seaca de resurse financiare si nici nu mi se pare corect ca sa platesc eu ceea ce au stricat altii.
Are administratorul dreptul sa ne puna sa platim singuri o asemenea reparatie?
Si noi am fost bagati la plata de multe ori pentru repararea anumitor lucruri din bloc, stricate chiar de anumiti locatari din bloc, dar niciodata nu am protestat.
Inca odata multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.