avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate mitroilucian

Activitate mitroilucian

sunt indignat total de aceasta aberatie cu ridicarea autovehiculului de catre o firma. Suma perceputa este enorma , jumatate sau 1 treime din salariul de bugetar. As dori sa aflu daca exista vreun caz castigat in instanta , speta si detalii despre acesta daca este posibil. Am o intreaga insiruire de intrebari:
- care este baza legala (legea) a ridicarilor de masini parcate ilegal, pentru ca hotarirea consiliului local nu ma incalzeste atata timp cat exista o lege a circulatiei aprobata de Parlament, unde acest fapt este o simpla contraventie;
- consider ca este o golanie pretul solicitat pentru recuperare, fara nici o justificare sau baza de calcul(ex: 150 taxa de ridicat, 150 taxa transport pentru 2-3 km?, 200 lei depozitare nefractionata pe zi ca si cand daca ai vreo problema tehnica cu masina moderna care se opreste unde se intampla evenimentul ai fi tu de vina);
- de ce nu este o reglementare care sa tina cont de presupusa nevinovatie a conducatorului autovehicolului si care sa faciliteze reducerea cheltuielilor ridicarii daca se prezinta pana la 1 ora de la ridicarea acesteia.
Consider un abuz atata timp cat transporturile locale, parcarile, drumurile orasenesti sufera, nu se aduc schimbari in bine ci doar in rau, sunt alte prioritati iar noi gasim diverse metode coercitive pe timp de criza de a lovi in bugetele familiale pe toate caile iar smecherii traiesc linistiti in continuare. As fi de acord cu o suma de citeva ori mai mare decat amenda contraventionala care este 25 lei, altfel doresc sa stiu care este calculul economic al acestei prestatii efectuate abuziv, justificarea si ce se intampla exact cu banii acestia. Dar ca si cu taxa auto sau cea din pretul combustibilului nu stim ce se intampla , deci nu am mari aste3ptari.Am inteles ca nu sunt raspunsuri la petitiile si plangerile facute de conducatorii auto, ne ignora total . Ce este de facut?