avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Activitate grigoretebec

Activitate grigoretebec

Răspuns la discuția PFA taxi poate angaja?
nu stiu ce sa mai inteleg si eu sunt pfa taxi si nu mai inteleg nimic , astia fac niste legi de nu le intelege nimeni ,, si eu asi vrea sa pot sa angajez pe cineva sa imi lucreze pe masina pt ca eu nu pot lucra 24 din 24 , dar nu mai inteleg nimic daca pot sa angajez sau nu , ex ord 44/2011

ART. 17

(1) PFA nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata si nici
nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza potrivit art. 16, chiar daca colaborarea este exclusiva.
(2) Cu toate acestea, o persoana poate cumula calitatea de persoana fizica autorizata cu cea de salariat al unei terte persoane
care functioneaza atât în acelasi domeniu, cât si într-un alt domeniu de activitate economica decât cel pentru care PFA este
autorizata. ........
sau

ART. 24

Pentru organizarea si exploatarea întreprinderii sale, întreprinzatorul persoana fizica, în calitate de angajator persoana fizica,
poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, înregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate
colabora cu alte PFA, cu alti întreprinzatori persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor
întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa îi schimbe statutul
juridic dobândit potrivit prezentei sectiuni.

ce intelegeti voi un articol spune ca nu am voie iar celalalt ca am ,,,,,,,,,,,,, pana la urma cum este ?????