Imi opermit sa ma amestec in discutie, daca imi dati voie...
Tatal dumneavoastra beneficiaza de scutirea impozitelor si alte avantaje conform legii daca are certificat de handicap. Banuiesc ca are din moment ce e incadrat la pensionar de invaliditate gradul I cu insotitor.
Buna seara,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Daca am avut adeverinte care atesta incadrarea in grupa a II-a de munca, in doua perioade diferite (1986-1989 si 2002-2006), e legal sa-mi apara pe decizia privind acordarea pensiei de invaliditate numai cei 3 ani din prima perioada, iar ceilalti 4 ani sa-mi fie trecuti la conditii deosebite de munca ?
2. Daca in cartea de munca nu sunt specificate sporurile de vechime,din 1995 pana in 2011, trebuia sa anexez o adeverinta primita de la unitatea angajatoare care sa cuprinda aceste sporuri si cele de conditii grele/periculoase ?
3. Daca boala este incadrata la neoplasm (cod C77.0-C.77.9), Legea 263/2010 art.68 (1) b, decizia de pensionare poate contine codul N22 ?
4. Cati ani ar trebui adaugati la anii de pensionare pentru cei 7 ani si 11 luni in grupa a II-a de munca, la cei 30 de ani si 6 luni munciti si inscrisi in cartea de munca ?
Va multumesc anticipat.