davidtoni a scris:
1. Daca am avut adeverinte care atesta incadrarea in grupa a II-a de munca, in doua perioade diferite (1986-1989 si 2002-2006), e legal sa-mi apara pe decizia privind acordarea pensiei de invaliditate numai cei 3 ani din prima perioada, iar ceilalti 4 ani sa-mi fie trecuti la conditii deosebite de munca ?
Da, este legal. In grupele I si II de munca s-a lucrat pana in 1 aprilie 2001, data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000. Ulterior acestei date nu puteati sa lucrati decat in conditii speciale sau deosebite. Legislatia care reglementa activitatea in grupele I si II de munca a fost abrogata prin Legea nr. 19/2000.
davidtoni a scris:
2. Daca in cartea de munca nu sunt specificate sporurile de vechime,din 1995 pana in 2011, trebuia sa anexez o adeverinta primita de la unitatea angajatoare care sa cuprinda aceste sporuri si cele de conditii grele/periculoase ?
Adeverinta va trebuia doar pentru perioada 01.04.1992-01.04.2001. Ulterior datei de 1 aprilie 2001 exista in evidenta informatizata a casei de pensii toate veniturile pentru care s-a retinut si virat CAS. Angajatorul dvs. avea obligatia sa depuna lunar la casa de pensii declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre BASS.
davidtoni a scris:
3. Daca boala este incadrata la neoplasm (cod C77.0-C.77.9), Legea 263/2010 art.68 (1) b, decizia de pensionare poate contine codul N22 ?
Nu exista nicio legatura intre codul afectiunii si codul inscris pe decizia de pensie. Codurile de pe deciziile de pensie sunt stabilite intern si au legatura cu categoriile de pensii si cu perioada emiterii lor.
davidtoni a scris:
4. Cati ani ar trebui adaugati la anii de pensionare pentru cei 7 ani si 11 luni in grupa a II-a de munca, la cei 30 de ani si 6 luni munciti si inscrisi in cartea de munca ?
Nu ati lucrat 7 ani si 11 luni in grupa II de munca, asa cum am scris si la prima intrebare. Perioada lucrata in grupa II de munca este 1986-1989. Pentru trei ani intregi lucrati in grupa II de munca se adauga stagiului realizat 9 luni (3 luni pentru fiecare an).