avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate m.irina

Activitate m.irina

Stie cineva daca pentru o masina noua s-a recuperat la vreo instanta taxa de prima inmatriculare?
Nu ma ajuta nimeni macar cu o parere?:(
Răspuns la discuția PV de contraventie
Verificati daca in evidentele fiscale ale primariei figurati cu obligatia de plata reprezentata de amenda respectiva. Apoi solicitati o copie a pv si formulati plangere contraventionala. In instanta teoretic aveti castig de cauza intrucat pv-ul nu a fost comunicat in termen legal (in cazul in care au trecut mai mult de 30 de zile de la data savarsirii contraventiei), si prin urmare executarea sanctiunii amenzii s-a prescris. Succes.
Un contract de vanzare cumparare a fost anulat printr-o sentinta judecatoreasca si instanta dispune repunerea partilor in situatia anterioara. Vine cel care vanduse bunul si solicita ca organul fiscal sa-l reinscrie in evidente. Cu ce data se efectueaza acesata modificare? Intreb asta fiindca in cazul in care se inscrie cu data incheierii contractului (2006), se vor calcula niste debite si majorari aferente, iar celui care i se radiaza din evidente bunul cu aceeasi data normal, i se restituie impozitul achitat pana la zi. Prin urmare, organul fiscal (tert in aceasta situatie) are de suferit prin restituirea unor sume de bani. Din punct de vedere legal cum ar trebui procedat?
Răspuns la discuția Spor de treaptã la fp
siwdem a scris:

ti-am trimis...bafta

Multumesc mult le-am primit. Le-am dat colegei mele din sindicat.:thumbup:
siwdem a scris:

ti-am trimis...bafta

Am rugamintea sa mai incercati o data sa-mi trimiteti. Nu s-a incarcat tot documentul. Va multumesc si imi cer scuze.
siwdem a scris:

daca imi dai adresa de e-mail iti trimit vreo 8 sentinte definitive si irevocabile in acest sens

Noi am suspendat dosarul pentru ca sa se mai linisteasca apele, in sesnul ca majoritatea institutiilor publice din oras au pierdut.
Daca mi-ati trimite si mie cateva din sentine a r fi super. Mumtumim frumos. babairina2003@yahoo.com
Ne sunteti de un real folos noua, celor din institutiile publice. Va multumesc mult. Chiar o sa urmez si eu exemplul dvs. dar am o intrebare. Ati mers in intstanta direct sau ati incercat cu vorba buna sa le obtineti de la conducatorul institutiei?
pe cine ati chemat in judecata?
Nu va suparati ca cer atatea amanunte :">
Sa stii ca referitor la sporul de mobilitate si confidentialitate, exista o decizie a Inaltei Curti prin care se decide ca, noi cei din institutiile publice, consilieri juridici ma refer, nu avem dreptul sa le luam. Pentru ca sunt prevazute in codul muncii, nu au un cuantum definit, si prin urmare va trebui negociat , iar noi nu ne putem negocia veniturile.
Referitor la celelalte sporuri, noi in primaria Vaslui nu le-am obtinut in instanta, intrucat vechiul primar a fost de acord sa ni le plateasca. Avem un acord colectiv de munca iar acolo am prevazut la fel ca si voi spor de dispozitiv 25%, spor de antena 10%, spor de fidelitate, care merge pe aceleasi procente ca si sporul de vechime(5% pentru 5 ani vechime....). Insa noi mai avem prevazut in acest acord inca o suma de bani, pentru haine si "hrana". Daca nu ar fi aceste venituri suplimentare, as ridica 775 lei. Asta e salariul meu net. Si ar trebui sa platesc rata la apartament, masina, sa-mi cresc copilul. Cine nu lucreaza in administratie nu stie cat e de greu. :((