avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate costi91

Activitate costi91

Buna ziua, am o nedumerire. Firma la care lucrez ma trimite intr-o localitate la 20 de km pentru pregatirea profesionala lunara. Eu lucrez de luni-vineri de la 8 la 17. Ca sa pot fii prezent la pregatirea profesionala, trebuie sa-mi tina un coleg locul. Colegul v-a fi pontat cu ore suplimentare, iar mie imi vor fii taiate acele ore(~4 ore). Atat timp cat ma deplasez in timpul programului, in interes de serviciu, nu ar trebui sa mi se deconteze drumul si sa nu mi se scada acele ore?
Care sunt prevederile legale in legatura cu deplasarea in timpul serviciului? Daca am castig de cauza, ce pot face? Ce pot face si colegii mei care se duc in timpul liber, tot pentru aceeasi pregatire profesionala?

Multumesc anticipat!
Am facut o greseala la un proces de preparare. Eu trebui sa fiu supravegheat de inginer, care era plecat in alta parte. Din cauza lipsei de comunicare, eu am inteles ca trebuie sa adaug toate ingredientele, ceea ce nu trebuia sa fac. Dupa ce s-a stricat o cantitate mare de produs scump, a fost facut referat de sesizare, in care scria ca vina imi apartinea mie. Mie nu mi s-a cerut sa semnez nimic. Inginerul trebuia sa fie tot prezent in timpul procesului de preparare, ceea ce il face pe el vinovat.

Ce mi se poate intampla daca sunt considerat vinovat?
Art.254 precizeaza ca daca sunt considerat vinovat, trebuie sa platesc contravaloarea daunei.

Imi pot da demisia, daca nu am fost pus sa semnez nimic si nu mi s-a comunicat nimic in legatura cu paguba?
De mentionat:

Nu am primit un exemplar al contractului de munca, de la inceperea activitatii.
Am contract pe perioada nedeterminata.
In contract se preciza ca imi voi desfasura munca in alta sectie, dar am fost transferat in cealalta sectie fara sa semnez un contract nou.
Am functia de muncitor necalificat.
Cand am semnat si a fost intocmit contractul de munca, a fost facut cu seria de pe buletinul expirat, intre timp buletinul nou fiind totusi in posesia mea. Se poate declara contract nul?