avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raspunderea salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raspunderea salariatului

Am facut o greseala la un proces de preparare. Eu trebui sa fiu supravegheat de inginer, care era plecat in alta parte. Din cauza lipsei de comunicare, eu am inteles ca trebuie sa adaug toate ingredientele, ceea ce nu trebuia sa fac. Dupa ce s-a stricat o cantitate mare de produs scump, a fost facut referat de sesizare, in care scria ca vina imi apartinea mie. Mie nu mi s-a cerut sa semnez nimic. Inginerul trebuia sa fie tot prezent in timpul procesului de preparare, ceea ce il face pe el vinovat.

Ce mi se poate intampla daca sunt considerat vinovat?
Art.254 precizeaza ca daca sunt considerat vinovat, trebuie sa platesc contravaloarea daunei.

Imi pot da demisia, daca nu am fost pus sa semnez nimic si nu mi s-a comunicat nimic in legatura cu paguba?
De mentionat:

Nu am primit un exemplar al contractului de munca, de la inceperea activitatii.
Am contract pe perioada nedeterminata.
In contract se preciza ca imi voi desfasura munca in alta sectie, dar am fost transferat in cealalta sectie fara sa semnez un contract nou.
Am functia de muncitor necalificat.
Cand am semnat si a fost intocmit contractul de munca, a fost facut cu seria de pe buletinul expirat, intre timp buletinul nou fiind totusi in posesia mea. Se poate declara contract nul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 16 Septembrie 2011
Chiar asa? ... daca ati facut o greseala pentru acre trebuie sa platiti , incercati sa aruncati vina pe angajator ? ... de ce pana la aceasta data nu ati luat atitudine de aceste nereguli facute de angajator pe care le-ati postat?

Daca se constata ca s-a cauzat un prejudiciu si dvs sunteti vinovat , atunci se poate angaja raspunderea disciplinara a dvs, precum si raspunderea patrimoniala a dvs.

1. Daca nu ati primit un exemplar de pe c.i.m. , il puteti solicita angajatorului , potrivit art.8 alin.3 din HG nr.500/2011 si art.34 alin.5 C.mun.

2. Angajarea raspunderii se poate face indferent de tipul contractului - c.i.m. pe durata determinata sau c.i.m. pe durata nedeterminata.

3. Trebuia sa semnati un act aditional de modificare a locului de munca ...

4. Nu se poate declara nul un c.i.m. pentru un astfel de motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fortare schimbare cim. nick58 nick58 Incepand cu ian. 2011 m-am angajat prin concurs la o unitate apartinand Ministerului Invatamantului venind din mediul privat, unde am semnat cim pe durata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - somaj intrerupt grasu25 grasu25 am si eu o problema,am fost la o firma de paza 3 zile si nu mi a convenit si le am spus ca nu ma mai duc,nu am semnat nici un contract nu le am dat nici un act ... (vezi toată discuția)
Pentru fiul meu care se confruntă cu următoarea situație: ... eliza100 eliza100 Pentru fiul meu care se confruntă cu următoarea situație: A fost angajat cu contract de muncă pe perioada nedeterminată începînd cu 30. 05.2022. ... (vezi toată discuția)