Incepand cu ian. 2011 m-am angajat prin concurs la o unitate apartinand Ministerului Invatamantului venind din mediul privat, unde am semnat cim pe durata nedeterminata. La data semnarii contractului aveam trecut un salariu brut iar la primirea ,, fluturasului" pt. luna ianuarie aveam un salanriu brut mai mic.X-( Explicatia primita a fost ca sa gresit in cim si sa semnez altul. E corect? Eu nu mai vreau sa semnez alt cim. Pot fi obligat? Contractul initial a fost inregistarat la ITM? Care este termenul legal de inregistrare pt. cim la itm dupa semnarea de catre ambele parti contractuale?
Multumiri anticipate pt. ajutor!
Contractul se inregistreaza la ITM cu o zi inaintea angajarii. Deci oricum contractul semnat este inregistrat. Dar problema este alta: trebuie sa aveti si dvs. un exemplar din contract; nu mai stiti ce nivel are salariul dvs.?Se poate face un act aditional la cim, nu trebuie neaparat semnat alt cim. Cred ca problema este cu totul alta.
Am un exemplar din contract semnat de ambele parti dar nu are viza itm. Nivelul de salarizare este pt. inginer IA poz.4 cod 214201, vechime peste 25ani.
Pana la urma, de ce nu vreiti sa semnati alt contract? Daca exemplarul pe care il aveti nu are viza ITM inseamna ca nu a fost inregistrat. In rest ramane cum am afirmat mai sus.
de la 1 ianuarie 2011 nu se mai inregistraza / vizeaza contractele de munca la ITM. Ele se intocmesc in 2 exemplare, cu cel tarziu o zi inainte de inceperea activitatii (pentru a fi comunicate in Revisal), cate un exemplar pentru fiecare parte, fara a mai merge la ITM sa fie vizate.
Cu cat este mai mic salariul? Probabil nu ati lucrat toata luna ianuarie si ...depinde ce scrie in fluturas la salariul brut. Sa nu fie vorba de salariul brut realizat.
Salariul brut conform cim este de 1850 lei , iar cel brut de pe fluturas este de 1480 lei#-o.( reprezentand salariul brut lunar ). Au motivat ca au gresit salariul brut de pe fluturas. In realitate cel corect ar fi: 1850x0.75x1,15=1560lei.:O La data incheierii cim nu stiau normele metodologice de calcul pt. salariile brute ale anului 2011, 1850lei fiind salariul brut conform anului 2010, iar eu am fost angajat la mijlocul lunii ianuarie 2011 venind din mediul privat.