Intampin o problema cu angajatorul care nu vrea sa mai imi dea salariu deoarece nu am facut luna aceasta vanzari prea multe. In contract am salariu trecut de 2100 ron lunar dar nu specifica un target anume ptr salariul acesta ci mi sa spus ca in momentul cand obtin o vanzare de cel putin 10.000 euro am un procent de ..... dar tot verbal nimic scris decat salariul lunar de 2100 ron. Ce pot face ?
Iar cand ma angajat am incheiat imediat contractul de munca dar ...spune el a uitat sa ma inregistreze la ITM dar salariul mi la dat si am lucrat. Abia dupa o luna ma inregistrat la ITM si deci o luna am lucrat cu contract de munca dar neinregistrat la ITM. Dupa aceea a refacut contractul de munca. Este corect ? Ce ma sfatuiti ?
nu avea cum sa uite sa inregistreze contractul legea spune ca cim se inregistreaza anterior inceperii efective a lucrului. de exemplu tu te duci pe data de 1 semnezi contractul preiei un exemplar ei il inregistreaza in revisal si pe 2 te prezinti la munca. in ceea ce priveste refuzul de ati plati drepturile salariale este ilegal sesizeaza ITM-ul cu aceste probleme si actioneaza-l in instanta pentru recunoasterea vechimii si plata contributiilor la bugetul de stat a celorlalte drepturi de care ai dreptul sa te bucuri acum sau mai tarziu.nce faci daca seful te trimite acasa ca vorba ai nu iai facut vanzari de xxxxxxxxxxxx lei si in perioada asta te imbolnavesti?????????? platesti din buzunar??????? dar poate toate se rezolva de la sine si te mai tine vreo 10 ani fara contract de munca ce faci la batranete cand ai nevoie de o pensie??????????
Multumesc ptr. raspuns si va specific ca in prima luna mi-a facut contract de munca dar nu mi la inregistrat la ITM scuzandu-se ca a uitat si abia a doua luna mi-a refacut contractul de munca si la inregistrat la ITM.
Pana acum nu mi-a nici un fluturas cu salariul. Cum il pot verifica daca sant ok cu contractul de munca ? Merci mult.
Cum pot verifica daca angajatorul imi plateste contributiile la bugetul de stat?
contractele nu se mai trimit la ITM cum se facea odata acum se inregistreaza in REVISAL un programel care se transmite in format electronic la inspectorat. intrebarea este tu ai un exemplar de pe contract??????? soliciti o un extras din REVISAL angajatorului sau ITM-ului la inspectorat se plateste o taxa.
Termenul de operare in REVISAL
Potrivit OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se vor mai inregistra la Inspectoratele Teritoriale de Munca contractele individuale de munca si nici actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca. Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.
Insa, angajatorii sunt obligati sa inregistreze in registrul general de evidneta a salariatilor (REVISAL) si sa transmita registrul in forma electronica la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.
La incetarea activitatii, REVISAL se va completa si transmite la ITM, cel tarziu la data incetarii contractului de munca a salariatului in cauza.
Alte modificari intervenite pe parcursul executarii contractelor individuale de munca se completeaza in REVISAL si se transmit ITM in termen de 5 zile de la data la care au intervenit aceste modificari.
Potrivit art.8 alin.3 lit. b din HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Chiar daca nu a transmis c.i.m. la ITM prin REVISAL , acesta este perfect valabil.
Valabilitatea c.i.m. nu este conditionata de trenamsitrea si completarea acestuia in REVISAL.