Am contactat un avocat din Galati care a mers la Agentia de Asigurare in cauza. I-au facut legatura la Bucuresti la sediu si de acolo i s-a spus ca Polita noastra nu acopera riscul asigurat sau ceva de genul asta. D-l avocat spune ca acum incearca sa afle nr. dosarului de daune deschis de aceasta Agentie si urmeraza sa-i cheme la mediere si, apoi, probabil la judecata. Ce vroiam eu sa va intreb: d-l avocat mi-a spus ca faza instiintarii Agentiei de Asigurare in scris nu e obligatorie ci doar aceea de chemare la mediere. E adevarat? Pentru ca eu, din ce sfaturi am mai primit si ce am mai citit pe net, am vazut ca primul pas este de a le solicita lor, in scris, rezolvarea problemei. Nu vreau sa acuz pe nimeni de nimic dar am ajuns sa-mi cam pierd increderea in spusele oamenilor.
Multumesc pentru timpul acordat.
Fetita mea de 9 ani a facut operatie de apendicita acuta, local peritonita in Varna la urgenta. Eram in vacanta la Nisipurile de Aur. Bulgarii ne-au dus la un spital privat si operatia a costat 2275 Euro dar, oricum, conform Politei de asigurare Complexa, prima de asigurare Premium, care asigura chipurile o suma de pana la 5000 Euro, firma asiguratoare trebuia sa plateasca. Nu au facut-o, desi initial, inainte de operatie, contactati fiind de mine de la telefonul spitalului din Bulgaria, si-au dat acceptul. Mi-au cerut atunci nr. si seria politei, perioada ei de valabilitate, numele fetitei si cam atat. A doua zi au trimis un e-mail la spital solicitand factura. Din momentul in care au vazut devizul nu au mai dat niciun semn de viata. I-am contactat noi a treia zi cand deja trebuia sa ne externam. A inceput un adevarat razboi al nervilor. Au incercat sa ne convinga ca nu avem asigurare Premium ci Standard cand noi vedeam cu ochii nostri ca e Complexa, prima de asigurare fiind Premium, ca am venit cu boala din tara, ca e trauma interna si nu externa, etc., etc., etc. Pana la urma, am sunat la rude, ne-au trimis banii si am putut sa plecam in sfarsit acasa. Ce putem face ca sa ne recuperam prejudiciul? :stunned: