-
Data inregistrarii:
Duminica, 10 Iulie 2011, 16:29
Profil utilizator
[Explicatii popularitate]
Data post: Duminica, 10 Iulie 2011, 17:04
expert judiciar -
Buna ziua ,
am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema legata de un expert tehnic in constructii - acesta a fost desemnat sa efectueze o expertiza tehnica la 2 imobile la distanta de 600 km intre aceste imobile.
Am primit o scrisoare de la expert in care ma informa ca in data de ...sa fiu acasa ca vine sa efectueze expertiza cu care a fost numit de instanta si cu obiectivele stabilite de instanta la termenul din data de ....Mentionez ca in acea zi nu a fost termen de judecata.
L-am contactat telefonic si i-am trimis si o confirmare pentru data stabilita de el, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.Discutind cu acesta la telefon despre venirea sa la domiciliul din Ploiesti acesta mi-a spus ca nu o sa se deplaseze intrucit este distanta prea mare si el este pensionat medical din Administratia Imobiliara.
Ulterior el a depous la instanta o cerere prin care solicita sa se puna in vedere partilor sa ii achite cheltuielile de deplasare, intrucit a efectuat expertiza la fata locului si solicita instantei un termen mai mare pentru a intocmi raportul de expertiza.Dupa 2 luni de la aceasta solicitare, trimite instantei o alta cerere prin care solicita un nou termen pentru a avea timp sa redacteze raportul de expertiza.Plata cheltuielilor s-a efectuat dupa primul termen si s-a pus chitanta la dosar.
Cu stupoare , dupa trei luni de la ultima cerere prin care solicita timp pentru redactare, gasesc in dosar o alta cerere prin care solicita instantei sa imi puna in vedere accesul la imobilul din Ploiesti , pentru a putea face expertiza, intrucit a venit la imobil in data stabilita si nu i-am permis accesul .Ca dovada in sustinerea prezentei sale la imobil a depus fotografii cu imobilul din parcarea blocului, cu usa de la intrarea in bloc si cu nr.apartamentului, desi acesta nu s-a deplasat la imobilul din Ploiesti .Ncunoscind aceste note din dosar, cind am primit varianta 2 de expertiza care era in fapt un raport de compensare a sultelor am formulat obiectii solicitind sa-mi fie comunicata expertiza, expertiza care desi se ala in dosar in suficiente expemplare, instanta a dispus sa fie comunicat raportul de expertiza, prin incheiere de sedinta numai reclamantei(cea care a solicitat expertiza).In acelasi timp am formulat si cerere de recuzare a expertului intrucit prin expertiza intocmita se vede clar ca favorizeaza reclamanta.Intr-o alta adresa catre instanta arata ca l-am jignit si am fost violenta verbal si nu i-am permis accesul desi singura convorbire avuta cu acesta a fost una telefonica , in care mi-a cerut bani pentru expertiza si i-am spus ca nu ii platesc nimic, sa-i plateasca partea care a solicitat expertiza si cind mi-a spus ca nu vine la Ploiesti intrucit este bolnav si pensionat pe caz de boala si starea de sanatate nu ii permite deplasarile atit de lungi.Banuiesc ca fotografiile cu imobilul a fost facute de cineva cunoscut ruda sau prieten ale expertului.Cererea de recuzare a fost respinsa .Desi am cerut instantei refacerea expertizei sau intredintarea unei expertize imobiliare, aceasta cerere nici macar nu s-a consemnat prin incheiere de sedinta , in schimb obiectiile formulate la expertiza si cererea de incredintare a unei expertize cu alte obiective decit cele solicitate de reclamanta , instannta de la ea putere mi-o califica ca cerere reconventionala si imi pune in vedere sa o timbrez la voaloare imobilelor stabilita prin expertiza , sub sanctiunea respingerii cerereii ca netimbrata.
Avind la indemina recursul pentru cererea de recuzare, care se poate ataca odata cu fondul, va rog sa-mi spuneti cum pot sa dovedesc ca acest expert a intocmit expertixa fara a se deplasa la imobilul din Ploiesti si care sunt obligatiile expertului, ce documente trebuie sa intocmeasca cu ocazia prezentari la imobil pentru efectuarea expertizei in situatia in care nu i s-ar fi permis accesul.Mai mult, pentru unul din cele doua termene la care el a stabilit intilnirea cu mine, depune la instanta o recipisa a unei conformari de primire fara ca aceasta sa fie semnata si stampilata de posta.Pentru cealalta intilnire imi solicita acceptul scris , accept pe care i l-am trimis cu scrisoare recomandata cu conformare de primire, confirmare semnata de expert.
Va multumesc.
Din greseala am apasat pe mesajul in care scria ca nu vreau sa urmaresc subiectul