avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate firi

Activitate firi

Multumesc!
Răspuns la discuția taxa de succesiune
Intrebati direct la banca. De regula asigurarea facuta la primirea creditului , in caz de deces , acopera datoria bancara a asiguratului.
defunctul a scris in cel olograf(era grav bolnav in spital) ca acel testament este un postscriptm la testamentul autentic pentru ca a uitat la vremea respectiva, a intocmirii in forma autentica a testamentului, de bunul omis si nu mai are timp sa contacteze un notar, doua zile mai tarziu a decedat. Sunt inscrisi doi martori, bolnavi din salon, cu datele personale si semnatura pe acel testament.
Defunctul a intocmit un testament autentic la notar, pentru un bun,(teren agricol), ulterior a realizat ca a omis un bun (un loc de veci) si a intocmit un testament olograf in care a mentionat doar bunul omis. Nu are mostenitori rezervatari, doar doua surori. Notarul solicita la dezbaterea succesiunii prezenta sorei indepartata de la succesiune ( primul testament este in favoarei uneia dintre surori iar cel olograf in favoarea copiilor sorei lasata mostenitoare in primul testament ). Este corecta chemarea la dezbaterea succesiunii, pentru o eventuala renuntare, a sorei indepartata de la mostenire?