avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters215324

Activitate ContSters215324

Bransare comuna exista doar pentru apa rece. Apa calda nu exista (fiecare are instalatii de incalzire in apartament), gazele sunt contorizate individual cu contoar la usa.
Firma este amenajata in spatiu privat. Problema este ca nu stim care este cota ce-i revine la apa rece.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc vechi nationalizat in care locuiau chiriasi la stat. Intre timp unii au devenit proprietari, altii sunt inca chiriasi (printre care si eu). Nu exista asociatie de proprietari fiindca, probabil stiti, pana nu demult era nevoie de minim 18 locuinte (la noi sunt 16) pt a forma o asoc. de proprietari. "intretinerea" se plateste doar pentru apa si gunoi. S-a ajuns cu restantele la apa atat de rau incat ne-au debransat, motiv pentru care una din scari dorim sa facem o asociatie de proprietari. Si aici vine intrebarea mea: in calitate de asociatie noua putem solicita bransare separata la apa pentru a nu mai depinde de o scara de bloc plina de rau-platnici? Este posibil ca apa-nova (sunt din bucuresti) sa refuze bransamentul separat?
Eu ca si chirias pot fi "administrat" de noua asociatie, dat fiind ca sunt fizic pe scara lor?
Alta problema: la demisol si-a facut aparitia o mica salina (un salon de infrumusetare banuiesc). Firma plateste chirie catre unul din proprietarii ce locuiesc in acest bloc. Intretinerea (apa si gunoi) de cine va fi platita: proprietarul apartamentului sau de firma in cauza?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, as mai avea o mie de intrebari, la unele am gasit raspuns citind zecile de pagini de aici :)