Anul trecut mi-a fost tamponata masina in Bulgaria de un cetatean german cu RCA
la o companie bulgara-bulins.
A venit politia, a constatat ca este vina lui, a intocmit un formular numit "protocol"
l-a amendat si eu am ramas cu dauna.
Am anuntat BAR care m-au trimis la Victimele strazii care m-au trimis la Avus Internationa Bucuresti.
Cei de la Avus au verificat daca RCA-ul soferului vinovat este valabil, in Bulgaria, au trimis un inspector de daune ptr constatari dupa care m-au trimis intr-un service.
Pana aici toate bune dar cand a fost vorba de pata reparatiilor au inceput problemele.
Cica eu trebuia sa platesc cca 2500 euro cat a costat reparatia iar apoi sa astept despagubirea de la bulgari.
Cum bulgarii au trimis un deviz estimativ de 600 euro am renogociat cu service-ul si am platit 7000 RON si am trimis dovada platii la Avus dar, Bull-Ins nici cu aceasta suma nu au fost de acord.
Mi-au trimis sa completez un formular ptr suma de 794,57 Euro in care sa declar ca am fost integral despagubit si nu mai am nici o pretentie.
Intrebari:
1)este legal un astfel de formular in conditiile in care eu am platit 7000 RON si semnez pentru 3300 RON?Am scris celor de la CSA dar nu mi-au raspuns.
2) asiguratorii se prevaleaza de Directiva 4 adica despagubirile se fac la valoare din tara unde s-a produs accidentul- asa este legal?De ce nu m-au trimis in Bulgaria sa repar masina daca la ei e asa de ieftin?
3)in ce directii trebuie sa actionez:
- semnez documentul si dau in judecata soferul vinovat?
- nu semnez si actionez in judecata asiguratorul(bulagar sau firma romana care ori este incompetenta ori face jocul bulgarilor)?
Astept raspuns si multumesc anticipat.
Cu stima.