avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto in Bulgaria
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto in Bulgaria

Anul trecut mi-a fost tamponata masina in Bulgaria de un cetatean german cu RCA
la o companie bulgara-bulins.
A venit politia, a constatat ca este vina lui, a intocmit un formular numit "protocol"
l-a amendat si eu am ramas cu dauna.
Am anuntat BAR care m-au trimis la Victimele strazii care m-au trimis la Avus Internationa Bucuresti.
Cei de la Avus au verificat daca RCA-ul soferului vinovat este valabil, in Bulgaria, au trimis un inspector de daune ptr constatari dupa care m-au trimis intr-un service.
Pana aici toate bune dar cand a fost vorba de pata reparatiilor au inceput problemele.
Cica eu trebuia sa platesc cca 2500 euro cat a costat reparatia iar apoi sa astept despagubirea de la bulgari.
Cum bulgarii au trimis un deviz estimativ de 600 euro am renogociat cu service-ul si am platit 7000 RON si am trimis dovada platii la Avus dar, Bull-Ins nici cu aceasta suma nu au fost de acord.
Mi-au trimis sa completez un formular ptr suma de 794,57 Euro in care sa declar ca am fost integral despagubit si nu mai am nici o pretentie.
Intrebari:
1)este legal un astfel de formular in conditiile in care eu am platit 7000 RON si semnez pentru 3300 RON?Am scris celor de la CSA dar nu mi-au raspuns.
2) asiguratorii se prevaleaza de Directiva 4 adica despagubirile se fac la valoare din tara unde s-a produs accidentul- asa este legal?De ce nu m-au trimis in Bulgaria sa repar masina daca la ei e asa de ieftin?
3)in ce directii trebuie sa actionez:
- semnez documentul si dau in judecata soferul vinovat?
- nu semnez si actionez in judecata asiguratorul(bulagar sau firma romana care ori este incompetenta ori face jocul bulgarilor)?
Astept raspuns si multumesc anticipat.
Cu stima.

Alte discuții în legătură

Firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor PREDUS ADRIAN PREDUS ADRIAN Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu rca in bulgaria miculescutatiana miculescutatiana Buna ziua, In data de 19.10.2011 am fost victima unui accident rutier produs de o masina inregistrata in Bulgaria. In urma acestuia masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)