avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier cu RCA in Bulgaria
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier cu RCA in Bulgaria

Buna ziua,

In data de 19.10.2011 am fost victima unui accident rutier produs de o masina inregistrata in Bulgaria. In urma acestuia masina mea a fost avariata , am luat asigurarea RCA de la cel vinovat , a venit un inspector sa evalueze dauna , a intocmit un raport de dauna pe care a spus ca-l trimit la AVUS, (aceasta companie am inteles ca este reprezentantul asiguratorului bulgar DZI GENERAL INSURENCE). Nu am primit nici un raspuns de la ei in legatura cu modul de gestionare al dosarului de dauna. Ce pot sa fac in acest sens? Dar daca asigurarea nu acopera dauna? Este posibil ca asigurarea sa fie falsa? In cat timp ar trebui sa-mi raspunda cei de la AVUS? Va rog mult de tot sa-mi dati un raspuns la aceasta problema, ca au trecut deja 2 saptamani si nu stiu ce sa fac.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 16:10, 2 Noiembrie 2011
Aveti dreptul sa-l actionati in instanta pe cel vinovat si el sa-si recupereze bani de la asiguratorul bulgar pt ca el a acceptat sa inmatriculeze masina in Bulgaria. Am avut cateva procese de acest gen si in toate instanta la obligat la plata pe cel vinovat.
Daca se mai intarzie inca o saptamana actionti in judecata pe vinovat. Puteti merge si la cei de la avus pt a vedea care este stadiul dosarului.
In general, cind este la mijloc o asigurare din alta tara, soc. la care ati deschis dosarul (AVUS) este obligata sa verifice valabilitatea asigurarii si tot ce tine de aceasta. In acest sens se trimite in Bulgaria o solicitare de confirmare a asigurarii. De obicei raspunsul vine cu o intirziere mare (cam o luna). Asa ca nu aveti decit de asteptat.
Daca aveti procesul verbal de constatare a daunelor de la masina puteti duce masina intr-un service. Daca pina la finalizarea reparatiei AVUS-ul va primi confirmarea politei atunci veti primi si dv. acceptul de plata si va puteti ridica autov. din service. Daca nu este primita confirmarea politei pina la finalizarea reparatiei nu va ramine decit sa achitati dv. reparatia (ca sa va puteti folosi urgent de masina) si sa va recuperati banii de la AVUS sau sa lasati masina la service pina la primirea acceptului de plata de la AVUS. Daca polita nu este valabila, reparati masina, achitati si il chemati in instanta pe vinovat, care la rindul lui va chema in garantie asiguratorul lui.
Daca aveati polita casco nu mai aveati aceste probleme.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Dorin Baleanu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto anamariamed anamariamed Buna ziua, am si eu o nelamurire in ceea ce priveste solutionarea unei daune auto. Astazi am fost implicata intr-un accident auto, eu am intrat in depasirea ... (vezi toată discuția)
Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor PREDUS ADRIAN PREDUS ADRIAN Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. ... (vezi toată discuția)