avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor

Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. Acesta intelegea romaneste si a fost de acord cu despagubirea mea prin RCA-ul lui. Am trimis copiile de pe procesul verbal, autorizatie reparatie si RCA bulgar la Bucuresti la firma care coopereaza cu firma din Bulgaria. Acestia au trimis un inspector de daune de la Omniasig pe care el il autorizasera pentru Severin, acesta a facut constatarea si a trimis dosarul la Bucuresti( la firma AVUS). Am dus masina la service, s-a facut un deviz de reparatie si l-am trimis la AVUS Bucuresti, acestia trimitandu-l la randul lor in Bulgaria. M-au dus cu vorba vreo 2 saptamani ca nu au primit raspuns din Bulgaria ca dupa aceea sa-mi spuna ca bulgarul a facut plangere la firma de asigurari in Bulgaria ca nu este de acord cu despagubirea mea si ca acestia au solicitat de la politie copii de pe declaratia mea si a bulgarului si de la etilotest, iar ei au solicitat asta la IPJ Mehedinti printr-o adresa scrisa. Dupa vreo 3 saptamani de asteptat si telefoane date primeam acelasi raspuns- ca nu au primit nimic de la IPJ MH. Am mers la politie ca acolo sa constat ca nici ei nu primisera nimic,am cerut sa se trimita un fax cu adresa catre IPJ,iar dupa ce acestia au trimis copiile acestea nu mai ajungeau la Bucuresti.In cele din urma am luat eu copiile cu stampila de la politie si le-am trimis la Bucuresti. Acestia sustin ca le-au trimis in Bulgaria dar nu au primit raspuns nici pana acum. Ce pot face sa imi repar masina, e greu fara ea si nu imi permit sa o repar din banii mei( devizul este de 13000)?
Cel mai recent răspuns: vidolmans , utilizator 21:17, 1 Septembrie 2009
Faceti o plangere la CSA
[ link extern ]
buna, ce ati rezolvat pana la urma? cred ca am intrat si eu in acelasi joc. am avut in 12.08.2009 accident in budapesta, tot lovit in spate, am incheiat constant amiabil, tipa si-a recunoscut cu semnatura responsabilitatea accidentului, reprezentantul in romania este avus, am trimis in 14.08.09 documentele si adeverinta de la politia maghiara si acum sunt in faza de asteptare a raspunsului de la aegon din ungaria. la dvs. cat a durat acest raspuns ? la ce pot sa ma astept? daca se prelungeste mult aceasta faza de verificari, as da drumul la reparatie pe CASCO de la masina mea.
Daca aveti CASCO ,solicitati despagubirea in temeiul acestui contract.Asiguratorul se indreapta impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului,isi recupereaza banii si nici nu sunteti afectat referitor la prima de asigurare.
Partea 'frumoasa" a firmei din bulgaria e ca reactioneaza ca... noi! Nu e suficient doar faptul ca ea nu isi da acordul, ea a emis Cartea verde, valabila pe tot spatiul European, e semnatara a Conventiei Interbirouri, Romania la fel ( inca din 1972), de asemenea, sunt aplicabile dispoZitiile Directivelor Europene 26/2000 si 14/2005, asa ca nu e suficienta declaratia aceasta!

Faceti o comunicare la B.A.A.R si contactati atat Biroul nostru cat si cel Bulgar, cu indicarea diszpozitiilor aplicabile.
elenaerdei a scris:

Daca aveti CASCO ,solicitati despagubirea in temeiul acestui contract.Asiguratorul se indreapta impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului,isi recupereaza banii si nici nu sunteti afectat referitor la prima de asigurare.

Afectarea este la reinnoirea politei (se pierde reducerea pentru anul urmator, se considera ca ati apelat la polita), chiar daca asiguratorul isi recupereaza banii de la vinovat

Alte discuții în legătură

Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Accident auto in bulgaria bitzayuan bitzayuan Anul trecut mi-a fost tamponata masina in Bulgaria de un cetatean german cu RCA la o companie bulgara-bulins. A venit politia, a constatat ca este vina lui, ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)