avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma din bulgaria nu-si da acceptul pt. plata daunelor

Am si eu o problema: pe 27.05.2009 am fost lovit din spate de un cetatean bulgar. La fata locului a venit un echipaj de la politie care a facut constatarea. Acesta intelegea romaneste si a fost de acord cu despagubirea mea prin RCA-ul lui. Am trimis copiile de pe procesul verbal, autorizatie reparatie si RCA bulgar la Bucuresti la firma care coopereaza cu firma din Bulgaria. Acestia au trimis un inspector de daune de la Omniasig pe care el il autorizasera pentru Severin, acesta a facut constatarea si a trimis dosarul la Bucuresti( la firma AVUS). Am dus masina la service, s-a facut un deviz de reparatie si l-am trimis la AVUS Bucuresti, acestia trimitandu-l la randul lor in Bulgaria. M-au dus cu vorba vreo 2 saptamani ca nu au primit raspuns din Bulgaria ca dupa aceea sa-mi spuna ca bulgarul a facut plangere la firma de asigurari in Bulgaria ca nu este de acord cu despagubirea mea si ca acestia au solicitat de la politie copii de pe declaratia mea si a bulgarului si de la etilotest, iar ei au solicitat asta la IPJ Mehedinti printr-o adresa scrisa. Dupa vreo 3 saptamani de asteptat si telefoane date primeam acelasi raspuns- ca nu au primit nimic de la IPJ MH. Am mers la politie ca acolo sa constat ca nici ei nu primisera nimic,am cerut sa se trimita un fax cu adresa catre IPJ,iar dupa ce acestia au trimis copiile acestea nu mai ajungeau la Bucuresti.In cele din urma am luat eu copiile cu stampila de la politie si le-am trimis la Bucuresti. Acestia sustin ca le-au trimis in Bulgaria dar nu au primit raspuns nici pana acum. Ce pot face sa imi repar masina, e greu fara ea si nu imi permit sa o repar din banii mei( devizul este de 13000)?
Cel mai recent răspuns: vidolmans , utilizator 21:17, 1 Septembrie 2009
Nucu,nu-i asa.Daca la momentul reinnoirii,asiguratorul si-a recuperat banii,contractantul nu este afectat.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2009
ContSters76710, utilizator
cred ca incerc cu casco. il am pana in august 2012 cu suma fixa de la cumpararea masinii. de la avus mi-au spus azi ca ei au trimis la avus ungaria, de acolo trebuie confirmare de la AEGON si drumul invers al comunicarilor. si probabil e ca la noi. eram curios daca colegul cu accidentul cu bulgaria si-a rezolvat problema pana la urma.
Avand CASCO pe leasing, nu va afecteaza cu nimic dauna.Din contra, asiguratorul se va ocupa de recuperarea de la asiguratorul vinovatului.:thumbup:
LA MINE A DURAT APROX.3 LUNI. ABIA ACUM CATEVA ZILE AM PRIMIT RASPUNSUL
buna, azi a venit expertul avus pentru evaluare.
a fost ok, de buna credinta, a vazut si defectele pe care eu le-am neglijat si intrucat masina are sub un an a mers pe inlocuiri de piese, dand ok-ul la service pentru remediere pe rca-ul din ungaria..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu tir bulgar nico_ar nico_ar Buna ziua ,in data de 2 august anul curent am fost acrosat de un tir inmatriculat in Bu lgaria am chemat politia care a facut proces verbal .Politia a ... (vezi toată discuția)
Accident auto in bulgaria bitzayuan bitzayuan Anul trecut mi-a fost tamponata masina in Bulgaria de un cetatean german cu RCA la o companie bulgara-bulins. A venit politia, a constatat ca este vina lui, ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)