avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna Casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna Casco

Buna ziua.
Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de la service ca nu e nici o problema ca isi vor recupera banii de pe RCA-l lui. Asa a si fost dar acum imi apare dauna pe casco. ( precizez ca ambele polite de asigurare sunt la aceasi firma de asigurare). Nu inteleg de ce daca au luat banii de la rca de ce la mine nu e stersa aceasta dauna de pe casco . Cum pot face sa-mi fie stersa aceasta dauna?( daca se poate )
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 17:26, 18 Iunie 2012
nu puteti sa o stergeti deoarece a fost dauna pe CASCO. aceasta mentiune inseamna ca ati utilizat polita CAsco ptr reparatia masinii, mutind riscul recuperarii banilor pe asigurator.
din aceasta cauza va creste si prima de asigurare la reinnoirea acesteia.
Data viitoare sa nu mai utilizati polita CASCO pentru repararea masinii in cazul in care nu ati fost vinovat de producerea accidentului. Asta va insemna o prima din ce in ce mai mare pentru dumneavoastra.
Exista si asigurari CASCO care au optiunea de a va repara masina in momentul in care nu ati fost vinovat, fara modificarea primei de asigurare.
Mai pe inteles, orice apelare la despagubirea CASCO, de regula exclude bonus-ul la reinnoire, indiferent ca se recupereaza sau nu, prin regres, suma platita. (de la vinovat sau de la asiguratorul RCA)
In plus, pentru daune ce depasesc o anumita limita(depinde de asigurator) se aplica si majorari procentuale ale primei in anul urmator (malus).Cumva este asemanator sistemului bonus/malus adoptat si de RCA.
Nu mutarea riscului este justificarea, ci faptul ca recuperarea este numai pentru valoarea reparatiilor si nu cuprinde si cheltuielile efectuate de asigurator , in legatura cu administrarea daunei, aceleasi pe care le implica un dosar de dauna CASCO.
Ultima modificare: Luni, 18 Iunie 2012
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Reparatie pe casco - constatare amiabila gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in timp ce circulam pe o strada din Bucuresti pe banda 1, un sofer parcat pe trotuar a deschis portiera si mi-a spart ... (vezi toată discuția)