avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... reparatie pe CASCO - constatare amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

reparatie pe CASCO - constatare amiabila

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: in timp ce circulam pe o strada din Bucuresti pe banda 1, un sofer parcat pe trotuar a deschis portiera si mi-a spart carcasa la oglinda dreapta. Am completat impreuna constatare amiabila si se pare ca tipul are asigurare la Carpatica.

Intrebarea mea este: e adevarat faptul ca pot sa-mi repar masina pe CASCO-ul meu si CASCO sa-si recupereze banii de la RCA-ul vinovatului? Daca da, care ar fi procedura? Eu nu prea vreau sa am tangente cu Carpatica.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:16, 3 Noiembrie 2010
Da, se poate.Mergeti la casco,dati rca-ul vinovatului si se ocupa casco de restul.Discutie auzita azi dimineata de mine la centru de daune carpatica:(
Avantajul apelarii la polita CASCO, va avea ca efect afectarea primei la reinnoire(desi se recupereaza plata de la asiguratorul RCA, se considera dauna gestionata, deci se pierde bonusul/reducerea)
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2010
nucu$, utilizator
Da se poate repara pe CASCO cu amendamentul ca pierdeti reducerile la reinnoirea politei. La unii asiguratori daca reparatia este sub 1000 lei nu se pierd reducerile, dar v-am spus, depinde de asigurator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata fransiza la casco - dauna prin regres rca gabi_celt gabi_celt Masina mi-a fost lovita de un cetatean care are RCA la Carpatica. Eu am CASCO la Omniasig. Dorind sa deschid dosarul de dauna prin CASCO ca mai apoi sa se ... (vezi toată discuția)
Dauna casco aasskkyy aasskkyy Buna ziua. Anul trecut o autoutilitara a intrat in masina mea.Soferul autoutilitarei fiind vinovat . Am reparat masina pe casco-ul meu deoarece mi-au spus de ... (vezi toată discuția)
Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)